Osuđivan više puta

Ubojica pobjegao iz zatvora u Foči

Na području Prijedora i Bosanskog Novog u 2016. godini je počinio 26 teških krađa, krađa i krađa u pokušaju, te opljačkao 31 stambeni, ugostiteljski i poslovni objekat
Vijesti / Crna Kronika | 20. 12. 2018. u 08:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zatvorenik Kazneno popravnog zavoda (KPZ) Foča Abdulah Berbić (67) u srijedu oko 18:30 sati pobjegao je iz internog odjela bolnice u tom mjestu gdje je bio smješten. On je u zatvoru bio zbog kaznenog djela 'Teško ubojstvo'.

On je nakon nekoliko sati potrage pronađen u naselju Mijakovići kod Foče u napuštenoj kući.

Abdulah Berbić iz Kostajnice 2016. godine osuđen je na 20 godina zatvora u banjalučkom Okružnom sudu zbog ubojstva nekadašnje blagajnice 'Autoprevoza' Rade Dojčinović (60) iz Banja Luke. Presudi je prethodio Sporazum o priznanju krivice koji je Berbić zaključio sa Okružnim javnim tužiteljstvom. Berbić je pred sucem Draganom Aćićem ponovio da priznaje djelo.

Dojčinović je ubijena 19. rujna 2015. godine kod svoje vikendice u mjestu Jošikova Voda kod Banja Luke. Prema presudi Berbić je ubojstvo počinio iz koristoljublja jer je želio opljačkati ženu. U presudi se navodi da je on tog dana između 8:20 i 9:30 sati došao do kuće žrtve koju je zatekao ispred na terasi kako pije kavu. Uperio je pištolj "FM HI power" i zatražio da mu preda sav novac koji ima.

Žena je od straha počela bježati kroz dvorište pa je on krenuo za njom. Kada joj se približio, ispalio je dva hica i ubio ju. Nakon toga Berbić se vratio u kuću oštećene i ušao u ljetnu kuhinju gdje je pronašao torbicu s novčanikom iz kojeg je ukrao 100 maraka i pobjegao.

Berbić je osuđivan više puta. U zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na 12 godina zatvora zbog ubojstva Vladimira Franjčića čuvara skladišta 'Croatialinesa' u Sesvetama u veljači 1999. godine. Osuđen je i na šest godina zatvora zbog pljačke 34.600 kuna (blizu 10.000 KM) iz pošte u Donjoj Lomnici u Hrvatskoj koju je počinio u kolovozu 1998. godine.

Na području Prijedora i Bosanskog Novog u 2016. godini je počinio 26 teških krađa, krađa i krađa u pokušaju, te opljačkao 31 stambeni, ugostiteljski i poslovni objekat iz kojih je krao LCD televizore, posuđe, nakit, odjevne predmete, novac, prehrambene proizvode.

Kopirati
Drag cursor here to close