Živinice

Ubio sina, ranio suprugu pa izvršio samoubojstvo

"Pronađena su dva beživotna tijela muške osobe i pištolj. Također tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena u Univerzitetski kliničk centar u Tuzli"
Vijesti / Crna Kronika | 29. 02. 2020. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Teška tragedija potresla je u subotu ujutro Živinice kada je stariji muškarac ubio sina i ranio suprugu. Zločin se dogodio u naselju Ciljuge u obiteljskoj kući.

Kako je za 'Dnevni avaz' otkrio izvor blizak istrazi, Zijad Mujčinović je nakon kraće svađe pucao u sina iz pištolja te ga usmrtio na mjestu događaja. Supruga koju je teško ranio spasila se skočivši s balkona kuće.

Mujčinović je nakon toga, prema prvim informacijama, pucao sebi u glavu.

Kako je za Klix kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije (MUPTŽ) Amra Kapidžić, jutros u 8:10 sati Policijska postaja Živinice obaviještena da je u Ciljugama kod Živinica došlo do pucnjave u obiteljskoj kući.

"Pronađena su dva beživotna tijela muške osobe i pištolj. Također tom prilikom jedna ženska osoba je ranjena i prevezena u Univerzitetski kliničk centar u Tuzli gdje su joj konstatirane teške tjelesne ozljede i ona je zadržana na daljem liječenju", kazala je Kapidžić.

Kopirati
Drag cursor here to close