Tjeralica Interpola

U Turskoj uhićen jedan od traženijih crnogorskih kriminalaca

"Novosti" navode da je Vukotićevo uhićenje rezultat dobro isplanirane zajedničke akcije srpske i turske policije, nakon duge potrage, po Interpolovoj tjeralici, koju je za njim raspisala Grčka.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 09. 2018. u 10:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jovica Vukotić iz Kotora, vođa 'škaljarskog klana' i čovjek koji je dovođen u vezu sa brojnim kriminalnim radnjama u Srbiji, Crnoj Gori i drugim europskim zemljama, uhićen je u Turskoj i isporučen Srbiji, pišu 'Večernje novosti'.

Pozivajući se na MUP Srbije, taj list navodi da je Vukotić sa lažnim dokumentima uhićen u turskom ljetovalištu Antaliji i tijekom ponedjeljka isporučen Srbiji jer ima državljanstvo te zemlje. Uskoro bi trebao biti saslušan, nakon ćega će biti odlučeno o njegovom eventualnom pritvoru.

"Novosti" navode da je Vukotićevo uhićenje rezultat dobro isplanirane zajedničke akcije srpske i turske policije, nakon duge potrage, po Interpolovoj tjeralici, koju je za njim raspisala Grčka.

U MUP-u Srbije kažu da je Vukotić označen kao vođa organizirane kriminalne grupe "škaljarci" i za njim su grčke vlasti tijekom 2017. godine raspisale crvenu međunarodnu tjeralicu, zbog krijumčarenja 136 kilograma kokaina.

U Grčkoj je protiv njega već podignuta optužnica, koja ga tereti za trgovinu narkoticima, ali postoji mogućnost da predmet bude ustupljen vlastima Srbije. Osim šverca narkoticima škaljarska grupa se dovodi u vezu sa ubojstvima, nelegalnim držanjem oružja i drugim kaznenim djelima.

Sigurnosne službe označile su Jovicu Vukotića kao jednog od vođa "škaljarskog klana", sa bratom Igorom Vukotićem i sugrađaninom Igorom Dedovićem. Vukotić je tijekom boravka i kretanja po EU koristio krivotvorene dokumente i identitete, a sve u cilju skrivanja od pravosudnih organa Grčke.

"Škaljarska grupa" je poznata i po ratu sa "kavačkim klanom" u kojem je do sada na obje strane u Crnoj Gori i Srbiji ubijeno više od 30 osoba. Otvoreni sukob dvije grupe počeo je krajem 2014. godine, kada je u španjolskoj luci Valencia nestalo 300 kilograma kokaina.

'Novosti' navode da je uhićen i Igor Vukotić. Crnogorska policija potražuje Igora Vukotića u predmetu koji se vodi za pokušaj likvidacije policijskih funkcionera.

Kopirati
Drag cursor here to close