Teška krađa i paljevina

Tuzla: Čuvar priznao krađu i paljevinu firme u kojoj je radio

On je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. listopada 2018. godine, kad je uhićen.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 01. 2019. u 00:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omer Đ. (43), zaštitar firme 'Murex' koji je optužen da je zapalio ovaj objekt i ukrao 14.000 KM, kako saznaje 'Dnevni avaz', priznao je krivicu u Županijskom sudu Tuzla.

Krajem studenog prošle godine, Županijski sud Tuzla potvrdio je optužnicu protiv Omera Đ., u kojoj se navodi da se tereti za produženo kazneno djelo 'Teška krađa' u stjecaju s kaznenim djelom 'Paljevina'.

Omer Đ. je 17. rujna 2018. u prostorijama firme 'Murex' u Špionici kod Srebrenika, radeći kao čuvar, uz pomoć alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi i ukrao 14.000 KM.

Šteta višemilijunska

Potom je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od milijun KM. Šteta je izazvana i na samom objektu, kao i u uništenoj opremi, koja je procijenjena na skoro tri milijuna KM.

On je, nakon pljačke i podmetanja požara, bio u bijegu do 31. listopada 2018. godine, kad je uhićen, a ubrzo i pritvoren, navodi 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close