Mostar: Dvije osobe prebačene u bolnicu nakon teške prometne nesreće u Salakovcu

Do prometne nesreće došlo kad je u jednom trenutku vozač Ford Mondea, iz zasad neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, te udario u bankinu.
Vijesti / Crna Kronika | 09. 11. 2017. u 23:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije osobe zadobile su teške tjelesne ozljede u prometnoj nesreći koja se u srijedu oko 22:45 sati dogodila u mjestu Salakovac, sjeverno od Mostara.

Do prometne nesreće došlo kad je u jednom trenutku vozač Ford Mondea, iz zasad neutvrđenih razloga, izgubio kontrolu nad automobilom, te udario u bankinu.

Prema saznanjima na mjestu ove prometne nesreće, automobil Ford Mondeo, kojim je upravljao A.K. (1992.), se kretao iz smjera Mostara prema Salakovcu, kada je u jednom trenutku automobil izletio s ceste, udario u zaštitnu ogradu i isčupao ju, te je vozilo nastavilo kretanje.

Ford se potom vratio na magistralu, prešao oba kolnička traka, te s druge strane udario i isčupao prometni znak, da bi se nakon toga zaustavio u jarku pored ceste. Trag od prvobitnog izlijetanja s magistrale do mjesta zaustavljanja vozila bio je oko 150 metara.

Dijelovi betonskog postolja koji su držali zaštitnu ogradu (bankinu), te vrata s vozačeve strane automobila su odletjeli na livadu s jedne strane magistrale, a automobil je svoje kretanje završio s druge strane ceste.

Ozlijeđene osobe su vozilom Hitne pomoći prebačene u mostarsku bolnicu, a policija je obavila očevid. Do okončanja očevida dio magistralne ceste M-17 je bio zatvoren za promet, a vozila su preusmjeravana na lokalnu cestu kroz bjelopoljsku kotlinu.

Jedna osoba (vozač) je u ovoj nesreći zadobila teže tjelesne ozljede, dok je druga (A.F., 1990.) lakše ozlijeđena. Po naredbi dežurnog tužitelja, automobil je specijaliziranim policijskim vozilom 'pauk' prebačen u krug Policijske uprave Mostar radi obavljanja vještačenja tehničke ispravnosti Forda.

Kopirati
Drag cursor here to close