Ubojstva i pomaganje

Srbija: Organizatoru krim. grupe 30 godina zatvora

Miloš Vojnović je priznao ubojstvo Vidakovića i zaključio sporazumom sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal koji je prihvatio sud
Vijesti / Crna Kronika | 24. 01. 2020. u 07:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio na 30 godina zatvora Miloša Delibašića kao organizatora kriminalne grupe čiji su pripadnici ubili Nikolu Bojovića i Miloša Vidakovića 2013. godine.

Ostali pripadnici grupe osuđeni su na kazne od 17 do 35 godina zatvora, objavljeno je na stranici Apelacionog suda. Ovom pravosnažnom presudom potvrđena je druga prvostupanjska presuda Specijalnog suda u Beogradu od 2. travnja 2019. godine.

Delibašić je osuđen zbog podstrekavanja na teško ubojstvo Vidakovića i zbog zločinačkog udruživanja. Saša Cvetanović osuđen je na 35 godina zatvora kao direktni izvršitelj ubojstva Bojovića, a Ratko Koljenšić na 30 godina zatvora. Slaviša Novaković osuđen je na 35 godina zatvora kao suizvršitelj u ubojstvu Vidakovića, a Miloš Vojnović, kao direktni izvršitelj ubojstva Vidakovića osuđen je 17 godina zatvora.

Prema optužnici, na ova ubojstva podstrekavali su ih Delibašić i Slobodan Šaranović, koji je bio glavni organizator ove grupe i nalogodavac ubojstava. Svi osim Cvetanovića, koji je direktni izvršitelj ubojstva, osuđeni su zbog krivičnih djela 'Zločinačko udruživanje' i 'Teško ubojstvo u suizvršiteljstvu'.

Goran Bojanić, koji je promijenio prezime u Maletić, osuđen je na godinu dana zatvora i to samo za pripadništvo ovoj kriminalnoj grupi, koju su prema optužnici organizirali Delibašić i Šaranović. Koljenšić je nedostupan pravosudnim organima Srbije i živi u Crnoj Gori, koja ga ne želi izručiti Srbiji, a Slaviša Novaković je u bjekstvu, prenosi Srna.

Miloš Vojnović je priznao ubojstvo Vidakovića i zaključio sporazumom sa Tužiteljstvom za organizirani kriminal koji je prihvatio sud, a prema kome u zamjenu za priznanje ubojstva i svjedočenje u procesu treba biti osuđen na minimalnu kaznu zatvora za krivično djelo 'Teško ubojstvo' od 10 i pol godina.

Njemu je u kaznu od 17 godina uračunata i ranija kazna po drugoj pravosnažnoj presudi. Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, ubijen je 29. travnja 2013. godine u Beogradu, a Miloš Vidaković 2. srpnja u Budvi iste godine. Protiv Slobodana Šaranovića postupak je obustavljen zbog smrti s obzirom da je u veljači 2017. godine ubijen u Budvi ispred svoje kuće.

Šaranović je iz osvete naredio ubojstvo Nikole Bojovića jer je smatrao da je po nalogu Luke Bojovića, ubijen njegov brat Branislav Šaranović 2009. godine u Beogradu. Luka Bojović je u španjolskom zatvoru od veljače 2012. godine, gdje izdržava kaznu od 18 godina zbog nezakonitog arsenala oružja koje je kod njega pronađeno u Valenciji.

Kopirati
Drag cursor here to close