Droge

Srbija: Djevojčica preminula od konzumiranja jednog ecstasyja

Prema nalogu Osnovnog javnog tužiteljstva u Aranđelovcu, osumnjičenom za kazneno djelo omogućavanje uživanja opojnih droga je određeno zadržavanje do 48 sati
Vijesti / Crna Kronika | 08. 11. 2018. u 09:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Petnaestogodišnjakinja iz Aranđelovca (Srbija) preminula je na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu od posljedica konzumiranja ecstasyja a aranđelovačka policija uhitila je 21-godišnjeg N.B. zbog sumnje da je preminuloj omogućio konzumiranje droge.

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Srbije priopćeno je da se sumnja da je N.B. 2. studenog tijekom zabave u jednoj kući u Aranđelovcu stavio kesicu sa sedam tableta ecstasyja na stol za kojim je sjedila tinejdžerka, kojoj je pozlilo nakon što je uzela jednu tabletu.

Petnaestogodišnjakinja je četiri dana kasnije preminula na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu.

Prema nalogu Osnovnog javnog tužiteljstva u Aranđelovcu, osumnjičenom za kazneno djelo omogućavanje uživanja opojnih droga je određeno zadržavanje do 48 sati i on je, uz kaznenu prijavu, priveden tužitelju.

"Njeni roditelji su vlasnici salona namještaja u Aranđelovcu. Ljudi koji su sve stekli svojim radom. Ona je te večeri ecstasy probala iz čiste radoznalosti i vjerojatno prvi put u životu pošto je društvo oko nje koristilo. Priča se da je ecstasy iz Kine pet puta jači od nekadašnjeg domaćeg i da po nečiji organizam momentalno kobno djeluje. Ona je uzela jednu tabletu", kazali su izvori 'Kurira'.

Ecstasy je ovog ljeta za samo nekoliko dana odnio čak četiri mlada života u Srbiji. Početkom srpnja preminula je Mirjana M. (21), u lipnju N.S. (18) i Marija M. (17), te Jovan P. (17).

Kopirati
Drag cursor here to close