Pretres

Spriječen teroristički napad na zgradu SIPA-e i MUP-a

Tijekom istrage pronađeni su dokazi o nelegalnim aktivnostima optuženika s ciljem pripreme i izvršenja terorističkog napada.
Vijesti / Crna Kronika | 03. 07. 2018. u 15:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužiteljstvo BiH podiglo je optužnicu protiv Maksima Božića zvanog Muhamed, rođenog 1990. godine u Bijeljini, i Edina Hastora zvanog Amidža, rođenog 1972. godine u Goraždu, zbog planiranja terorističkog napada u BiH, navodi 'Dnevni avaz'.

Oni su optuženi da su kao pripadnici radikalnog selefijskog pokreta, u kontaktu s drugim osobama, pravili oružje i eksplozivna sredstva te planirali i pripremali izvršenje terorističkog napada na zgradu Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA-u i zgradu MUP-a Tuzlanske županije, čime bi ozbiljno destabilizirali političke i ustavne strukture i narušili sigurnosnu situaciju u Bosni i Hercegovini i regiji.

Tijekom istrage pronađeni su dokazi o nelegalnim aktivnostima optuženika s ciljem pripreme i izvršenja terorističkog napada.

U svojim namjerama optuženi su otkriveni od Tužiteljstva BiH i SIPA-e, te su uhićeni, čime je spriječeno izvršenje terorističkog akta, a prilikom pretresa prostorija koje koriste pronađeno je više bombi i automatsko naoružanje, kao i jurišni prsluci i vojna oprema.

Optuženi se nalaze u pritvoru, a optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, piše 'Avaz'.

Kopirati
Drag cursor here to close