Sabotaža

Spriječen napad na gradonačelnika Cazina

Tužitelj je slučaj okvalificirao kao kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti'
Vijesti / Crna Kronika | 27. 10. 2018. u 18:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Cazinu su nepoznate osobe presjekle kočnice na poslovnom vozilu koje koristi osoba čiji su inicijali N.O. (45), potvrđeno je Srni u MUP-u Unsko-sanske županije (USŽ).

Glasnogovornica županijskog MUP-a Snežana Galić rekla je da je očevidom utvrđeno da je podesnim predmetom presječeno crijevo kočionog sistema vozila, koje je bilo parkirano ispred obiteljske kuće osobe N.O. Galić je navela da je o svemu obaviješteno Tužiteljstvo USŽ.

Tužitelj je slučaj okvalificirao kao kazneno djelo 'Izazivanje opće opasnosti', a policija radi na pronalaženju počinitelja. Klix saznaje da je riječ o gradonačelniku Cazina Nerminu Ogreševiću, koji je i predsjednik A-SDA BiH.

Bomba postavljena ispod vozila Rifeta Hozanovića, jednog od osnivača A-SDA i predsjedavajućeg Gradskog vijeća, eksplodirala je 31. svibnja.

Upućeni izvori, koji su za sada željeli ostati anonimni, za 'Dnevni avaz' kažu da smatraju da bi diverzija na automobil Ogreševića mogla imati veze s formiranjem vlasti bez SDA, ne samo na području Unsko-sanske županije nego i na višim nivoima.

Prije nekoliko dana A-SDA i SDP smijenili su Vladu USŽ, koju je činila većina kadrova iz SDA, što je izazvalo ogroman revolt kod SDA koja je na taj način spriječena u daljnjim manipulacijama koje je mogla izvoditi kroz poluge vlasti.

Kopirati
Drag cursor here to close