Rastrojen

Zavadlava prebacili u Zagreb, bojali su se ubojstva iz osvete

Branko Šerić kazao je i da nije uobičajeno da pritvorenik odmah iz prostora za zadržavanje ide u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu što se u ovom slučaju dogodilo.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 01. 2020. u 21:02 Fena
Detalji masakra u Splitu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Filip Zavadlav, osumnjičen za trostruko ubojstvo u subotu u splitskom Varošu, nije bio sposoban dati iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu.

Bio je rastrojen, navodno ima suicidalne misli. Nazočna je bila stalna sudska vještakinja, psihijatrica Dolores Britvić koja je utvrdila kako zbog psihičkog stanja nije raspravno sposoban i kako ga je potrebno uputiti na psihijatrijski tretman u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu.

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv Filipa Zavadlava zbog sumnje da je počinio tri kaznena djela teškog ubojstva i kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom jer je propucao jedno vozilo i fasadu kuće.

Istaknuli su kako postoji sumnja da je “u cilju bezobzirne osvete prema većem broju osoba iz narkomanskog miljea koji su iznuđivali, prijetili i fizički napadali njegova brata i njega osobno, na protupravan način nabavio automatsku pušku s većom količinom streljiva” i lišio života Marina Ožića Pajića, Marina Bebeka i Juru Torlaka.

Osumnjičenika za trostruko ubojstvo branit će odvjetnik Branko Šerić kojeg je angažirala Facebook grupa Pravda za Filipa, s 18.000 članova (koja je u međuvremenu ugašena).

Potvrdio je to za Večernji list sam Šerić.

Branko Šerić kazao je i da nije uobičajeno da pritvorenik odmah iz prostora za zadržavanje ide u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu što se u ovom slučaju dogodilo.

Dakle, odvjetnik sumnja da za to postoje neki sigurnosni razlozi. No, o njima nije htio detaljnije govoriti. Rekao je da ne bi ulazio u splitske rekla-kazala, no ako je on čuo informacije o potencijalnim prijetnjama ili osveti da se nada da ih policija zna još i bolje.

Kopirati
Drag cursor here to close