Sa vinima

Službenici Granične policije među vinom otkrili migrante

Danas su i pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik i Uprave za neizravno oporezivanje BiH otkrili dvojicu ilegalnih migranata prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj u teretnom motornom vozilu moldavskih registarskih
Vijesti / Crna Kronika | 23. 10. 2017. u 17:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Granične policije BiH su 23.10.2017. godine u blizini MGP-a Izačić u ilegalnom prelasku državne granice otkrili dvojicu državljana Libije. Ilegalni migranti, koji su iz BiH pokušali ući u R. Hrvatsku, predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.

Danas su i pripadnici Postrojbe granične policije Zvornik i Uprave za neizravno oporezivanje BiH otkrili dvojicu ilegalnih migranata prilikom ulaska u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj u teretnom motornom vozilu moldavskih registarskih tablica.

Službenici su skinuvši neoštećenu carinsku plombu stavljenu u Rumunjskoj u kamionu, kojim se prevozilo vino iz Moldavije u BiH, pronašli skrivene državljane Afganistana. Ilegalni migranti, od kojih je jedan maloljetnik, dobrog općeg stanja su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima.

Zbog registriranja većeg broja slučajeva korištenja tovarnog prostora teretnih motornih vozila za krijumčarenje migranata, Granična policija BiH je uvela privremenu mjeru pojačane kontrole i obveznog pregleda svih teretnih motornih vozila koja u BiH ulaze iz R. Srbije i Crne Gore.

U ilegalnom prelasku državne granice u prvih devet mjeseci 2017. godine su otkrivena 382 stranca.

U odnosu na isto razdoblje 2016., povećan je broj pokušaja i ilegalnih prelazaka državljana zemalja visokog migracijskog rizika koji pokušavaju koristiti teritorij BiH kao tranzitno područje za odlazak u zemlje EU.

Najveći broj otkrivenih ilegalnih migranata su državljani Afganistana (72), Pakistana (65), Turske (40), Sirije (39) i Alžira (38), a otkriveno je i 28 osoba s područja Kosova. Ilegalne migrante najčešće su otkrivali pripadnici postrojbi Trebinje, Višegrad, Bijeljina i Izačić, navodi se u priopćenju Ureda za informiranje GP BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close