Akcija Duga

Službenici FUP-a pronašli drogu i uhitili dvije osobe

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 5 000 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu 'extazi', cca. 1 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'amfetamin'
Vijesti / Crna Kronika | 10. 07. 2018. u 16:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U utorak 10.7. policijski službenici Federalne uprave policije pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo i asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, započeli su sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva 'Duga' na području navedenog Kantona.

Akcija je vezana za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Kaznenog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

U skopu navedenih aktivnosti, a po Naredbi Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi na dvije lokacije na području opićina Stari grad i Novo Sarajevo, te su lišene slobode dvije osobe iz Sarajeva incijala Đ.K. (1983. god) i A.K. (1984 .god) koje se sumnjiče za navedeno kazneno djelo.

"Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto više od 5 000 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu 'extazi', cca. 1 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'amfetamin', te drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu sa predmetnim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade u Federalnoj upravi policije uz Izvještaj o počinjenom kaznenom djelu, u zakonskom roku biti predate na dalju nadležnost Županijskom tužiteljstvu Kantona Sarajevo", navedeno je u priopćenju iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close