11 litara amfetaminskog ulja

Službenici FUP-a izvršili pretres i pronašli drogu, troje privedenih

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade
Vijesti / Crna Kronika | 19. 10. 2018. u 00:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom četvrtka 17.10., radeći na sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga - trgovine materijama koje se koriste u proizvodnji tzv. sintetičkih droga, policijski službenici Federalne uprave policije su uz asistenciju Obavještajno sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine započeli sa realizacijom operativne akcije kodnog naziva 'Giannini', a vezano za krivično djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz člana 238. Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti su realizirane u suradnji i pod nadzorom Županijskog tužiteljstva Zeničko-dobojske županije, te po naredbama Općinskog suda u Visokom i Općinskog suda u Sarajevu.

U sklopu navedene akcije, lišene su slobode tri osobe sa područja općine Visoko, inicijala M.F. (1984.), N.S. (1996.) i K.E. (1984.), te su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom je pronađeno i oduzeto cca. 11 litara tekuće koja asocira na amfetaminsku bazu tzv. 'amfetaminsko ulje' koja je bila najvjerojatnije pripremljena za korištenje u proizvodnji opojne droge amfetamin.

Oduzeto je i putničko motorno vozilo sa namjenski urađenim prostorima za krijumčarenje, vojno i civilno vatreno naoružanje, mobilni telefonski aparati i SIM kartice i dr. Pravovremenim djelovanjem spriječeno je stavljanje u promet nekoliko desetaka kilograma opojne droge amfetamin koja bi bila proizvedena iz 'amfetaminskog ulja', a koja supstanca se sukladno Zakonu o sprječavanju i suzbijanju zloupotrebe opojnih droga BiH nalazi na listi tvari i biljki pod strogim nadzorom.

Osobe lišene slobode su privedene u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će u zakonskom roku, biti predate uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu Županijskom tužiteljstvu ZDŽ.

Podsjećamo da su policijski službenici Federalne uprave policije tijekom mjeseca srpnja 2018. godine provodeći operativno-taktičku akciju 'Duga', lišili slobode tri osobe na području Kantona Sarajevo gdje su pretresima objekata koje su isti koristili pronađene materije koje su korištene za proizvodnju opojne droge amfetamin i metamfetamin te tom prilikom zaplijenjeno više od 5 000 kom. tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu metamfetamin tzv. 'extazi', cca. 1 kg materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu 'amfetamin', te druge materije koje se koriste u ilegalnoj proizvodnji opojne droge, navedeno je iz FUP-a.

Kopirati
Drag cursor here to close