Auto i kamion

U stravičnoj nesreći poginula jedna osoba

Snimak stravične prometne nesreće kod Ljubljane u srijedu je zaprepastila Sloveniju.
Vijesti / Crna Kronika | 14. 11. 2019. u 00:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Snimak stravične prometne nesreće kod Ljubljane u srijedu je zaprepastila Sloveniju. Vozač cisterne iz Mađarske pokušao je izbjeći udarac Opela Corse te je pao u provaliju duboku 20 metara i poginuo.

U teretno je vozilo zbog neprilagođene brzine udario 41-godišnji vozač Opela Corse nakon što je izgubio kontrolu nad automobilom.

Video: Prometna nesreća u Sloveniji

U pokušaju da izbjegne nesreću, vozač kamiona, inače državljanin Mađarske, okrenuo je volan je udesno i preko sigurnosne ograde pao s nadvožnjaka ljubljanske obilaznice, s visine od oko 20 metara, javljaju slovenski mediji.

Nažalost, 53-godišnji vozač kamiona je preminuo. Vozač Corse nije ozlijeđen, a kao krivcu za izazivanje nesreće prijeti mu do osam godina zatvora, prenosi 'Dnevni avaz'.

Foto: BHTruck / Detalj s mjesta nesreće

Policija je cijeli dan provodila očevid. Nastala je velika materijalna šteta, a u nesreći je oštećeno još jedno vozilo na koje su pali dijelovi prometne infrastrukture. Slovenski mediji objavili su i snimku nesreće koja se dogodila u srijedu oko 8 sati.

Foto: Marko Feist / Detalj s mjesta nesreće

"Nije važno kojom se brzinom kretao vozač automobila, važno je to da je brzina bila neprilagđena uvjetima na cesti", izjavio je za 24ur.com policijski inspektor Aleksander Vrabič. "Vozač kamiona pokušao je izbjeći nesreću i tako je izgubio kontrolu nad svojim vozilom", zaključio je Vrabič. Istraga je za sad pokazala da 41-godišnji vozač Corse nije bio pod utjecajem alkohola.

Kopirati
Drag cursor here to close