Duševno rastrojstvo

Sisak: Predao se mladić koji je u školi prijetio bombom

Mladić je navodno tražio župana Žinića, iako župan u tom trenutku nije bio u prostorima škole u kojoj se nalazi krizni stožer za županiju i županijska uprava.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 03. 2021. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlađa muška osoba koja se zatvorila u Strukovnu školu u Sisku te prijetila bombom predala se policiji. Odvezen je na kriminalističku obradu.

Navodno je riječ o Siniši Šipušu (30) iz Komareva koji je to učinio u trenutku duševnog rastrojstva, a prijateljima je poslao poruku da je "županija zauzeta". Do škole ga je navodno dovela prijateljica kojoj je rekao da ide predati donaciju.

Ravnatelj strukovne škole Ivica Beloglavec kazao je da je iz zgrade evakuirano 200 učenika strukovne škole, ali i gimnazije koji tu privremeno pohađaju nastavu jer je njihova škola oštećena u potresu.

Pred školu je, uz sisačko-moslavačkog župana Ivu Žinića, došao i ministar branitelja Tomislav Medved, a prema neslužbenim informacijama muškarac koji je rekao da ima bombu sin je poginulog hrvatskog branitelja.

Sisačko-moslavačka policija je dojavu da je u Strukovnu školu u Sisku došla mlađa muška osoba koja je rekla da u džepu ima bombu dobila u 12.15.

Policija je na terenu, potvrdio je za HRT Dario Kačmarčik, glasnogovornik PU Sisačko-moslavačke.

Mladić je navodno tražio župana Žinića, iako župan u tom trenutku nije bio u prostorima škole u kojoj se nalazi krizni stožer za županiju i županijska uprava.

Miistar branitelja Tomo Medved poručio je da je najvažnije da nitko nije stradao, a da će se više znati nakon kriminalističke obrade.

Pozvao je sve da zajedno učine napore da se prevlada ovo teško razdoblje nakon potresa, što dovodi do povećanih napetosti i psihoza. Čestitao je policiji na promptnom reagiranju, i u slučaju krize u Zagrebu i u Sisku.

- Trebamo stvarati ozračje tolerancije, kako bismo se lakše nosili s krizom, poručio je.

Nastave u školi danas neće biti.

Kopirati
Drag cursor here to close