Skunk, speed, oružje ...

Sarajevo i Tuzla: Zaplijenjeno više od 100 kg droge

Akcija je provedena uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 01. 2019. u 14:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo zaplijenili su danas u akciji kodnog naziva 'Sedlo' više od 100 kilograma droge, najvjerojatnije skunka, u sarajevskoj općini Hadžići, te uhitili tri osobe, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Uhićeni su osoba čiji su inicijali A.G., vozač automobila Renault Kangoo u kojem je pronađena droga, njegov suvozač V.J. i vozač automobila Polo sa zagrebačkim registarskim oznakama koji je bio u pratnji.

Prilikom pretresa Renaulta, na naplatnom mjestu Tarčin, osim droge pronađen je novac u različitim valutama, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti u daljem kaznenom postupku.

Nakon kriminalističke obrade u MUP-u Kantona Sarajevo, osumnjičeni za kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i promet droge', bit će predati u nadležnost Županijskog tužiteljstva na dalje postupanje.

Akcija je provedena uz asistenciju Obavještajno-sigurnosne agencije, a pod nadzorom Županijskog tužiteljstva.

Speed, tekućina, oružje

Također i na području Tuzlanske županije (TŽ) provedena je policijska akcija u kojoj je oduzeto oko pet kilograma droge. Službenici MUP-a TŽ zaplijenili su oko pet kilograma droge i uhitili osobu inicijala S.S. iz Tuzle koja se sumnjiči za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Postupajući po Naredbi Općinskog suda u Srebreniku, službenici Uprave policije MUP TŽ, Odjela za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, u suradnji sa policijskim službenicima Policijske uprave Srebrenik, Gračanica, Policijske postaje Doboj Istok i Odjela kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla, su izvršili pretresanje putničkog motornog vozila korisnika S.S. iz Tuzle, kojom prilikom je u istom pronađeno više pakovanja oblijepljenih selotejp trakom za koje se osnovano sumnjalo da se u istima nalazi upakovana veća količina opojne droge, dva pištolja, manja količina streljiva, dvije PVC vrećice nepoznatog sadržaja, te više PVC boca sa nepoznatom tekućinom.

"U automobilu je pronađeno 25 komada tableta ecstasy. Nakon pronalaska tableta pristupilo se detaljnom pregledu vozila. U posebnom spremniku za prijevoz narkotičkih sredstava pronađeno je pet pakovanja u kojima se prema prvim rezultatima ekspertize nalazi opojna droga speed u količini od pet kilograma.

Foto: TIP.ba / Zaplijenjena droga i oružje

Pronađeno je i jedno pakovanje u kojem se nalazi veća količina opojne droge ecstasy, dvije pvc vrećice s nepoznatom praškastom materijom, četiri boce s nepoznatom tekućinom, pvc boca s nepoznatom tekućinom i dva kanistera s nepoznatom tekućinom.

Na osnovu naših saznanja navedena tekućina se koristi kao dodatak u smjesi za miješanje i pravljenje narkotičkih sredstava", izjavio je načelnik Odjeljenja za borbu protiv zloupotrebe droga MUP-a TŽ Siniša Vareškić, prenosi Tuzlanski info portal.

"Osoba je od ranije poznata službenicima policije i njemu su od raznih sudova izricane presude iz oblasti imovinskih delikata, nedozvoljenog držanja oružja, te zloupotrebe narkotičkih sredstava. Izdržavao je višegodišnje kazne zatvora", istaknuo je Vareškić.

Kopirati
Drag cursor here to close