Oldschool Street Race Mostar 2019

Mostar spreman za oktanski spektakl

Krešić je kazao kako se dva dana uoči utrke prijavilo 125 vozača, a do zaključenja prijava očekuju se dvjestotinjak vozača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije.
AutoMoto / Flash | 13. 06. 2019. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Po četvrti put u organizaciji Auto moto kluba (AMK) “Extreme” na pomoćnoj pisti mostarske zračne luke 15. i 16. lipnja održat će se međunarodna utrka ubrzanja “Oldschool Street Race Mostar 2019”.

Tajnik AMK “Extreme” Goran Krešić na konferenciji za novinare kazao je da je mostarska utrka prepoznata kao jedna od najboljih i najposjećenijih utrka u regiji. Očekuje se više od 150 automobila od kojih neki broje više od 1000 konjskih snaga, a do sto kilometara na sat dojure brže od mnogih “superautomobila”.

Utrke ubrzanja u disciplini A10 odobrila je Međunarodna automobilistička federacije (FIA) i bodovati će se za šampionat Bosne i Hercegovine i Srbije te prvenstvo Hrvatske, a utrke koje se boduju za prvenstvo voze se po klasama PRO RWD (pogon na zadnje kotače), PRO FWD (pogon na prednje kotače) te PRO DIESEL klasa u kojoj nastupaju svi dizel automobili bez obzira na vrstu pogona.

Krešić je kazao kako se dva dana uoči utrke prijavilo 125 vozača, a do zaključenja prijava očekuju se dvjestotinjak vozača iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Austrije.

Direktor utrke Joško Ambrož dodao je da je utrka u organizaciji Auto moto kluba “Extreme” poznata i po tome što se pored službenog natjecanja, organiziraju utrke ubrzanja po sekundarnim klasama u kojima se mogu okušati svi zainteresirani koji smatraju da imaju brz automobil.

U nedjelju će se održati i Db Drag i Street Style gdje će se moći vidjeti i najljepše sređene i najglasniji automobili na Balkanu, kao i Oldtimer Show.

Ulaz na natjecanje je 5 maraka, a organizatori preporučaju dolazak svim posjetiteljima u podne kada se voze kvalifikacije i kada se mogu vidjeti sva vozila koja će proći pistom.

Kopirati
Drag cursor here to close