Obavljen pretres

Sa lažnim papirima prodavali stanove i automobile

U priopćenju se navodi da je izvršen pretres na dvije lokacije na području Banja Luke koje koriste osumnjičene osobe i tom prilikom je pronađen i oduzet veći broj mobilnih telefona, laptopa i drugih elektronskih uređaja
Vijesti / Crna Kronika | 14. 02. 2020. u 07:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka, u okviru akcije 'Parma', uhitili su četiri osobe zbog sumnje da su na području tog grada počinili više krivičnih djela 'Krivotvorenje isprave', 'Ovjera neistinitog sadržaja', 'Prijevara', kao i druga krivična djela. Riječ je o osobama čiji su inicijali Goran R., Martina R., Dušan Š. i Milorad V.

Iz Policijske uprave priopćeno je da su ove osobe osumnjičene da su u Banja Luci prometovali stan bez njegovog vlasnika, te su ga na osnovu krivotvorene dokumentacije ponovno prodali, prenosi Srna.

Oni su osumnjičeni i da su prometovali tri vozila bez suglasnosti vlasnika sa krivotvorenim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protupravnu imovinsku korist od oko 250.000 KM, a postoje sumnje i da su 2015. godine počinili krivično djelo 'Razbojništvo'.

U priopćenju se navodi da je izvršen pretres na dvije lokacije na području Banja Luke koje koriste osumnjičene osobe i tom prilikom je pronađen i oduzet veći broj mobilnih telefona, laptopa i drugih elektronskih uređaja, SIM kartice, uređaji za prisluškivanje i snimanje, policijski treptač, plinski pištolj, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Od osobe čiji su inicijali Goran R. oduzeta su dva automobila ukupne vrijednosti oko 85.000 KM. Akcija, koja je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela u vezi sa prometovanjem nekretnina uz prijevare, krivotvorenje dokumentacije, te druga krivična djela, provedena je pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, a po naredbama Osnovnog suda.

Nakon završene kriminalističke obrade Goran R. će biti sproveden u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka, dok će protiv osoba Martina R., Dušan Š. i Milorad V. biti dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Kopirati
Drag cursor here to close