Akcija Jasen

SIPA u pretresu pronašla veću količinu oružja i bombi

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče.
Vijesti / Crna Kronika | 23. 08. 2018. u 17:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poduzimajući mjere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), u četvrtak ujutro su u okviru predmeta kodnog naziva 'Jasen', na području Modriče otkrili i privremeno oduzeli veću količinu naoružanja i minsko-eksplozivnih sredstava.

Postupajući po naredbama Osnovnog suda u Modriči i Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, policijski službenici SIPA-e izvršili su pretres jedne lokacije na području Modriče.

Tijekom pretresa otkriveno je i privremeno oduzeto 12 ručnih bombi, dvije minobacačke granate 60 mm, puškomitraljez M72, poluautomatska puška, dvije lovače puške bez odobrenja, 477 komada streljiva kalibra 7,62mm, 94 komada pištoljskog streljiva, 37 komada lovačkog streljiva (patroni), vojna oprema (okviri za streljivo, ambalaža i drugo) i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

  / SIPA - oduzete bombe i streljivo u Modriči

Jedna osoba lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 361. KZ RS 'Nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materijala'. Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti predata na dalje postupanje nadležnom tužiteljstvu.

Navedene aktivnosti realizovane su uz podršku policijskih službenika MUP-a Republike Srpske, navodi se u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close