Tri osobe uhićene

SIPA s Austrijancima i Srbijancima otkrila laboratorij droge namijenjene za inozemno tržište

Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i osoba na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja
Vijesti / Crna Kronika | 26. 09. 2018. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), rano jutros (26.9.2018. godine), u suradnji sa Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Austrije i Ministarstvom unutarnjih poslova Republike Srbije, te uz pomoć policijskih službenika Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, započeli su realizaciju međunarodne policijske akcije kodnog naziva 'Damar'.

Akcija je usmjerena na prikupljanje dokaza o izvršenju kaznenog djela 'Organizirani kriminal' iz člana 250., u vezi sa kaznenim djelom 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Izvršeni su pretresi stambenih i poslovnih objekata, pokretnih stvari i osoba na šest lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja, navodi se iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni u periodu od travnja do rujna 2018. godine, s ciljem sticanja protupravne imovinske koristi, osnovali organiziranu kriminalnu grupu radi proizvodnje i krijumčarenja opojne droge marihuane i njenog derivata skunka iz Bosne i Hercegovine u Republiku Austriju.

U dosadašnjem tijeku aktivnosti koje se izvode po naredbama Suda BiH i Tužiteljstva BiH, slobode su lišene tri osobe i otkrivena laboratorija sa vještačkim uvjetima za uzgoj marihuane. O rezultatima akcije javnost će biti naknadno informirana.

Kopirati
Drag cursor here to close