Četiri objekta

SIPA izvršila pretres u nekoliko gradova, uhićene dvije osobe

Provedenim istražnim radnjama u okviru ovog predmeta, do sada je privremeno oduzeto ukupno 1850 šteka cigareta u vrijednosti od oko 92 500,00 konvertibilnih maraka.
Vijesti / Crna Kronika | 02. 11. 2017. u 00:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku operativne akcije kodnog naziva 'Bond', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), su 1.10.2017. godine na području Banja Luke, Zenice, Ključa i Cazina, izvršili pretrese četiri stambena objekta, ostalih prostorija i pokretnih stvari i pritom slobode lišili dvije osobe.

Tijekom višemjesečne istrage obuhvaćeno je više osoba, za koje postoje osnovi sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe, sa točno podijeljenim ulogama, u cilju sticanja protupravne imovinske koristi, vršili međunarodni promet akciznih proizvoda - cigareta, na način da su u kontinuitetu cigarete nabavljali u Bosni i Hercegovini, a potom ih krijumčarili u zemlje Europske unije.

Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, sim kartice i drugi predmeti koji ukazuju na postojanje osnova sumnje da je izvršeno kazneno djelo organizirani kriminal u vezi sa kaznenim djelima krijumčarenje i nedozvoljen promet akciznih proizvoda, a sve u vezi sa članom 54. Kaznenog zakona BiH 'Produženo kazneno djelo', navodi se u priopćenju SIPA-e.

Provedenim istražnim radnjama u okviru ovog predmeta, do sada je privremeno oduzeto ukupno 1850 šteka cigareta u vrijednosti od oko 92 500,00 konvertibilnih maraka. Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode će biti predata nadležnom tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje.

Kopirati
Drag cursor here to close