BiH i HR

Tebra ulovila stotine kilograma kanabisa i više dilera

Tijekom višemjesečne istrage na području BiH, dokumentirano je i oduzeto više stotina kilograma opojne droge 'Cannabis sativa'.
Vijesti / Crna Kronika | 05. 07. 2019. u 16:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su (5.7.) započeli operativnu akciju kodnog naziva 'Tebra'.

Akcija se provodi u koordinaciji sa MUP-om Republike Hrvatske i PNUSKOK-om, a u tijeku su pretresi stambenih objekata, pokretnih stvari i osoba, na više lokacija u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, kao i uhićenje više osoba.

Radi se o složenoj i višemjesečnoj istrazi, usmjerenoj prema više osoba u dvije države za koje postoje osnovi sumnje da su kao pripadnici organizirane kriminalne skupine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, u vremenskom periodu od kraja 2018. godine do danas, vršili neovlašteni promet različitih vrsta opojnih droga iz Albanije, preko Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu i Republiku Hrvatsku.

Tijekom višemjesečne istrage na području BiH, dokumentirano je i oduzeto više stotina kilograma opojne droge 'Cannabis sativa'.

Postoje osnovi sumnje u počinjenje krivičnog djela 'Organizirani kriminal' iz člana 250. KZ BIH u vezi sa krivičnim djelom 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz člana 195. KZ BiH.

Više informacija o rezultatima operativne akcije 'Tebra' bit će poznato nakon realizacije navedenih aktivnosti, navedeno je iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close