ŽDO

Pucnjavi u Kaštel Kambelovcu prethodila svađa i tučnjava

Prema dosadašnji utvrđenom, pucnjavi je prethodila svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dvije su osobe teško ozlijeđene.
Vijesti / Crna Kronika | 15. 06. 2020. u 16:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u noći s nedjelje na ponedjeljak u kojoj je jedna osoba poginula, a dvije teško ranjene, prethodila je svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca, izvijestilo je u ponedjeljak Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Dežurna zamjenica Županijskog državnog odvjetnika u Splitu je, u suradnji sa službenicima Policijske uprave splitsko-dalmatinske provela 'dokaznu radnju očevida' na mjestu događaja u Kaštel Kambelovcu, zbog ubojstva muškarca (1984.) i pokušaja ubojstva dvije osobe (1991. i 1987.) 14. lipnja oko 22,50 sati, priopćilo je državno odvjetništvo na službenim internetskim stranicama.

Prema dosadašnji utvrđenom, pucnjavi je prethodila  svađa i tučnjava dvije grupe muškaraca u Kaštel Kambelovcu nakon čega je jedna osoba usmrćena, a dvije su osobe teško ozlijeđene.

Na mjestu sukoba pronađeno je mrtvo tijelo 36-godišnjeg muškarca, dok su teško ozlijeđene osobe vozilom Hitne medicinske pomoći prevezene u Klinički bolnički centar Split, gdje im je pružena liječnička pomoć.

Dežurna zamjenica županijskog državnog odvjetnika dogovorila je sa službenicima PU splitsko-dalmatinske nastavak očevida i druge radnje, sukladno odredbama članka 207. Zakona o kaznenom postupku nad ozlijeđenim osobama.

Temeljem odredbe članka 319. tog Zakona određeno je provođenje vanjskog pregleda i obdukcije mrtvog tijela 36-godišnjeg  muškarca.

Nakon izuzimanja biološkog materijala, odjeće i predmeta nalogom će se odrediti vještačenja kod Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" u Zagrebu.

Policija  će u nastavku kriminalističke istrage obaviti obavijesne razgovore sa svim osobama koje imaju saznanja o kaznenim djelima, odnosno potencijalnim svjedocima ovog događaja, navodi ŽDO.

U pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u noći sa nedjelje na ponedjeljak, prema svjedočenju mještana Kaštela, ubijen je Mario Boljat, jedan od dvojice ozlijeđenih je Jozo Čabraja, a uzrok sukoba su, navodno, nesuglasice oko ugostiteljskog objekta u Kaštelima.

Iz PU splitsko-dalmatinske je ranije danas priopćeno da su policijski službenici odmah po zaprimljenoj dojavi izašli na mjesto događaja, a obaviješteno je i nadležno državno odvjetništvo. Zamjenik ŽDO u Splitu je rukovodio očevidom. Tijekom večeri u službene prostorije dovedene su tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem i nad njima se provodi krim istraga.

Kopirati
Drag cursor here to close