Prijevara

Pritvor za šest osoba zbog namjernog izazivanja nesreća

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela u sticaju sa produženim kaznenim djelom 'Prijevara'.
Vijesti / Crna Kronika | 28. 11. 2017. u 02:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sudac za prethodni postupak Općinskog suda Tuzla prihvatio je prijedlog Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Mirsada Avdića (30), Semira Salihovića (26), Adisa Avdića (36), Elmira Imamovića (26), Fikreta Midžića (58) i Dragana Markovića (45), svi iz Tuzle.

Pritvor im je određen zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo udruživanje radi činjenja kaznenih djela u sticaju sa produženim kaznenim djelom 'Prijevara'.

Postoji osnovana sumnja da su pomenuti u periodu od ožujka 2015. do rujna 2017. godine, po prethodnom dogovoru, koristeći se različitim vozilima u Tuzli, Lukavcu i Živinicama namjerno ostvarivali kontakte sa drugim vozilima te dovodili u zabludu vlasnike tih vozila da su oni u potpunosti odgovorni za nastalu štetu, te su lažno prikazivali oštećenja na svojim vozilima iako su znali da su oštećenja postojala i ranije.

Nakon toga su, u većini situacija, od vlasnika vozila tražili da popunjavaju europske izvještaje i na osnovu toga od različitih osiguravajućih kuća po osnovu polica obaveznog osiguranja od automobilske odgovornosti naplaćivali materijalnu i nematerijalnu štetu. U dosadašnjem toku istrage utvrđeno je da su se osumnjičeni udružili i u ovom vremenskom periodu, na ovaj način ili kroz izdavanje prekršajnih naloga, izvršili 49 prijevara, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva.

Po nalogu Tužiteljstva i uz naredbu Općinskog suda Tuzla 24. studenog 2017. godine pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Tuzla su izvršili pretrese na nekoliko lokacija na području Tuzle, nakon čega su osumnjičeni lišeni slobode.

U Tužiteljstvu je donesena naredba o provođenju istrage, a osumnjičeni su ispitani na okolnosti izvršenja kaznenih djela. Istraga u ovom predmetu je i dalje u tijeku.

Kopirati
Drag cursor here to close