Poznat policiji

Predložen jednomjesečni pritvor zbog krijumčarenja 5 kg droge

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.
Vijesti / Crna Kronika | 01. 02. 2019. u 00:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Postupajući tužitelj Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) je Općinskom sudu u Srebreniku stavio prijedlog za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora za Sabita S. (42), nastanjen u Tuzli, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' u sticaju sa kaznenim djelom 'Neovlašteno nabavljanje, držanje i prodaja oružja ili bitnih dijelova za oružje' iz Zakona o oružju i streljivu TŽ.

U jutarnjim satima 29. siječnja ove godine u mjestu Čehaje u blizini Srebrenika, na magistralnoj cesti M-18, po naredbi Tužiteljstva i uz naredbu Općinskog suda Srebrenik, pripadnici Sektora kriminalističke policije MUP-a TŽ su prilikom pretresa automobila kojeg je Sabit S. koristio pronašli pet većih pakiranja sa ukupno oko 4,5 kilograma praškaste materije opojne droge amfetamin, te oko 470 tableta opojne droge MDMA.

Također, u automobilu je pronađeno i nekoliko boca i dva kanistera sa tekućinom koja će biti predmet vještačenja, kao i dva pištolja za koja nije imao odobrenja nadležnog policijskog organa i bez važećih isprava za pištolje.

Nakon obavljenog pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada te je uz izvještaj o počinjenom kaznenom djelu predat u nadležnost Tužiteljstva.

Postupajući tužitelj je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog. Sabit S. je više puta osuđivana osoba za različita kaznena djela, priopćeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close