Tužiteljstvo

Potvrđena optužnica protiv čuvara firme koju je opljačkao i zapalio

Postupajući tužitelj je sucu za prethodno saslušanje Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora
Vijesti / Crna Kronika | 30. 11. 2018. u 00:11 Bljesak.info
Kopirati

Županijski sud Tuzla potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije (TŽ) protiv Omera Đ. (43), s područja općine Srebrenik, zbog postojanja osnovane sumnje da je 17. rujna 2018. godine u prostorijama firme 'Murex' Špionica počinio produženo kazneno djelo 'Teška krađa' u sticaju sa kaznenim djelom 'Paljevina'.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Omer Đ. se tereti da je pomenutog dana u večernjim satima, radeći kao čuvar u ovoj firmi, uz pomoć različitog alata otvorio metalnu kasu, te provalio na još dva mjesta u firmi, otuđio novac i pribavio sebi korist u iznosu od oko 14.000 KM, navodi se u izvještaju Županijskog tužiteljstva.

Nakon toga je na plinsku bocu stavio plamenik i postavio ga između drvenih greda, upalio plamenik i izazvao požar u objektu, u kojem je uništena roba u prijavljenoj vrijednosti većoj od jedan milijun KM, a također je izazvana šteta na samom objektu kao i u uništenoj opremi koja je procijenjena na oko tri milijuna KM.

Nakon ovog događaja optuženi je bio u bjekstvu do 31. listopada 2018. godine, kada je lišen slobode.

Postupajući tužitelj je sucu za prethodno saslušanje Županijskog suda Tuzla stavio prijedlog da se optuženom produži mjera pritvora, navedeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva TŽ.

Kopirati