Ukrali oko 200 vozila

Potvrđena optužnica: Krali automobile u Hercegovini, Sarajevu i Tuzli

Svi optuženi su i ranije privođeni u operativnim akcijama 'Kamen', 'Trebević' i 'Kum', te su na Sudu BiH i Kantonalnom sudu u Sarajevu već osuđivani za krađe vozila.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 07. 2018. u 22:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koju je državno tužiteljstvo 8. lipnja podiglo protiv Danila Cicovića i još 26 automafijaša tzv. sarajevske i sokolačke grupe te klana iz Istočnog Sarajeva, kojima se stavlja na teret da su ukrali najmanje 200 vozila, čija tržišna vrijednost dostiže više od milijun KM.

Svi optuženi su i ranije privođeni u operativnim akcijama 'Kamen', 'Trebević' i 'Kum', te su na Sudu BiH i Kantonalnom sudu u Sarajevu već osuđivani za krađe vozila, navodi 'Dnevni avaz'.

U optužnici je navedeno da su članovi grupe, prema točno utvrđenim i podijeljenim ulogama i zadacima u strukturama tzv. automafije, uglavnom u noćnim satima, koristeći specijalni alat i pribor, naoružani i maskirani, koristeći radiostanice podešene na policijske frekvencije kako bi pratili kretanje policije, krali skupocjena vozila, najčešće na području Kantona Sarajevo, Istočnog Sarajeva, Tuzlanske županije i zapadne Hercegovine.

Vozila su skrivali na pripremljenim lokacijama u Sarajevu, Lukavici, Palama i Sokocu, nakon čega su kontaktirali vlasnike vozila, od kojih su iznuđivali otkup.

Kopirati
Drag cursor here to close