Bugojno i Travnik

Policija zaplijenila drogu, mine i pušku

Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.
Vijesti / Crna Kronika | 11. 01. 2019. u 11:28 Bljesak.info
Kopirati

U nastavku pojačanih aktivnosti koje su usmjerene na borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, tijekom protekla dva dana provedena je još jedna uspješna akcija na području Bugojna i Travnika.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U akciji su sudjelovali policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave Bugojno, koji su na osnovu pribavljene naredbe Općinskog suda Bugojno, u ulici Armije BiH, općina Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće u kojoj su zatečene četiri osobe, od kojih je jedna mlađa ženska osoba.

Prilikom pretresa pronađene su različite praškaste i zeljaste materije u količini od oko 500 grama, za koje se sumnja da je opojna droga Speed i Cannabis, digitalna vaga, kao i drugi predmeti i sredstva koja se koriste za proizvodnju i promet opojnih droga, navodi se iz MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ).

Akcija je nastavljena na području Travnika, gdje su policijski službenici Sektora kriminalističke policije u suradnji sa Postrojbom za specijalističku podršku, na osnovu naredbe Općinskog suda Bugojno izvršili pretres obiteljske kuće i pratećih objekata u mjestu Han Bila, općina Travnik.

Foto: MUP SBŽ / Zaplijenjene mine

Prilikom pretresa pronađena je jedna automatska puška, tri tromblonske mine, kao i određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga Cannabis.

Prilikom provođenja navedene akcije slobode su lišene četiri osobe koje se sumnjiče za kaznena djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, kao i za kazneno djelo 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija'.

U suradnji sa nadležnim županijskim tužiteljstvom, protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje, istaknuo je u priopćenju MUP-a SBŽ.

Kopirati