Bojan Tomović žali se javnosti

Policija u Neumu tukla pendrecima pjevača i 10 djevojaka iz Tuzle?!

Vijesti / Crna Kronika | 14. 08. 2020. u 09:55 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pjevač Bojan Tomović (38) preksinoć je pretučen od strane neumskih policajaca i to samo zato što je na zahtjev publike iz Tuzle otpjevao pjesmu “Bosanac”.

Pretučeno je i još desetak momaka i djevojaka iz Tuzle, kao i Tomovićev menadžer koji je iz Srbije, prenosi RTV BN.

On se tim povodom oglasio na Facebooku, te poručio svima da ne idu u Neum.

“Srbi, Muslimani, Crnogorci : NE IDITE U NEUM! Ovo je moja uspomena iz Neuma, ljeto 2020.

Sinoć me je policija u Neumu tukla pendrecima zato što sam, zamislite, u sred države Bosne otpjevao pjesmu “Bosanac”. Pretukli su i mog menadžera iz Srbije Boban Kalajdžić kao i desetak momaka i djevojaka iz Tuzle koji su i tražili tu pjesmu, naveo je Tomović između ostalog.

"Zapravo “razlog” je to sto su ti mladi momci i djevojke smatrali normalnim i logičnim da u Neumu koji je dio njihove države Bosne i Hercegovine, da u svojoj zemlji, u svojoj Bosni, zapjevaju pjesmu “Bosanac”, ali to je po tim Neumski policajcima “krivično djelo” zbog čega su nas na sred šetališta krvnički pretukli. Pitao sam tog policajca “Zašto”, on mi je pogledom prepunim mržnje, bukvalno odgovorio ovim riječima “Ne valja vam pjesma, ovo nije Bosna, tjerajte se odakle ste došli”. navodi Bojan i dodaje:

Zato MOLIM sve svoje prijatelje Srbe, Muslimane (Bošnjake) i Crnogorce:

Ne idite u Neum na more jer nas tamo velika većina iskreno mrzi, kaže pjevač a kompletan tekst njegove poruke možete pročitati u nastavku.

Iz MUP-a HNŽ-a pokušali smo dobiti informacije o ovom događaju, ali nismo uspjeli.

Kopirati
Drag cursor here to close