Uhićeni tinejdžeri

Policija spriječila napad na školu i masovna ubojstva

Vlasti su uhitile dvojicu mladića ranije ovog mjeseca jer je otkriveno da su namjeravali napasti školu u regionu Riverland, sjeveroistočno od Adelaida.
Vijesti / Crna Kronika | 29. 11. 2017. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvojica tinejdžera optužena su za planiranje napada vatrenim oružjem i eksplozivima na jednu školu u Australiji, a policija je objavila danas da su oni namjeravali ubiti veliki broj ljudi.

Vlasti su uhitile dvojicu mladića ranije ovog mjeseca jer je otkriveno da su namjeravali napasti školu u regiji Riverland, sjeveroistočno od Adelaida.

"Nema sumnje da smo spriječili katastrofu", izjavio je policijski detektiv Des Bray i dodao da je napad trebalo biti izvršen do sredine prosinca, prenio je AFP.

Mladići stari 16 i 18 godina su u pritvoru. Mediji prenose da su kod njih pronađeni 'zabranjeno oružje, zaštitni oklop ručne izrade i materijali za pravljenje bombi'.

Ova navodna zavjera otkrivena je dan nakon što je policija u Melbuorneu uhitila 20-godišnjeg muškarca koji je planirao kupiti pištolj i ubiti što više ljudi u novogodišnjoj noći u ovom gradu.

Kopirati
Drag cursor here to close