Suzavac i kamenje

Podgorica: Građani i policija se sukobili zbog murala

Prema neslužbenim saznanjima, uhićeno je više osoba.
Vijesti / Crna Kronika | 25. 01. 2020. u 22:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U podgoričkom naselju Zlatica u subotu navečer je došlo do incidenta, kada je, sudeći po snimku koji je emitiran uživo na društvenoj mreži Facebook, i reakcijama prisutnih, policija bacila suzavac na mjesto gdje su građani 'stražarili' trobojku oslikanu kod pasarele u tom naselju.

Policija je okupljenima prethodno izdala naređenje da se raziđu, a građani su formirali 'živi zid' oko murala. Na Zlatici je prisutan veliki broj policajaca, kao i više komunalnih policajaca, koji su došli kako bi prekrečili oslikanu zastavu.

Kada su komunalni policajci, okruženi službenicima Uprave policije, nakon incidenta pristupili saniranju javne površine, došlo je do novih nereda, u kojima su građani vatrometima i kamenicama počeli gađati policajce, koji su na napade uzvratili suzavcem.

Građani su se oko 21:40 počeli razilaziti, nakon ponovnog apela policije. Mural je prekrečen. Demonstranti su se nakon 22 sata počeli vraćati, a policija je ponovno bacila suzavac. Dim od suzavca preplavio je park na Zlatici, navodi portal Vijesti.me.

Prema neslužbenim saznanjima, uhićeno je više osoba. Tijekom incidenta je navodno ozlijeđen mladić B.P., koji je nepoznatim predmetom pogođen u glavu. Zlatičani tvrde da policajci nisu imali identifikacijske brojeve na uniformi. Iz Uprave policije je rečeno da je u zajedničkoj akciji službenika Uprave policije i Komunalne policije, radi saniranja javne površine, razbijena jedna grupa građana koja je ometala tu aktivnost.

Iz te institucije priopćili su da je na Zlatici okupljeno više grupa građana, koji su ih 'ometali u saniranju javne površine'. "Prvobitno su, više puta upozoreni da se raziđu, a potom im je izdato naređenje o koje su se oglušili. Aktivnosti su u tijeku", rečeno je iz UP.

Kopirati
Drag cursor here to close