Oduzeto 20 kg droge

Po nalogu Interpola: Pripadnici SIPA-e uhitili dvije osobe

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će biti predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH
Vijesti / Crna Kronika | 19. 11. 2018. u 21:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nastavku aktivnosti u okviru predmeta kodnog naziva 'Dim', policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Ministarstva unutarnjih poslova Tuzlanske županije, su na području Sarajeva i Gračanice, lišili slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile kazneno djelo 'Organizirani kriminal' iz člana 250. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine u vezi sa kaznenim djelom 'Neovlašteni promet opojnim drogama' iz člana 195. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine.

Navedene osobe se sumnjiče da su u proteklom periodu kao članovi organizirane grupe, vršili krijumčarenje narkotičkih sredstava na području Bosne i Hercegovine. Kao rezultat poduzetih aktivnosti, policijske agencije u Bosni i Hercegovini su otkrile i privremeno oduzele oko 20 kilograma raznih opojnih droga.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA-e, osobe lišene slobode će biti predate postupajućem tužitelju Tužiteljstva BiH na dalje postupanje, navodi se iz Ureda za informiranje SIPA-e. Također, navodi se da je jedna od uhićenih osoba privedena na osnovu tjeralice NCB Interpol Brisel.

Kopirati
Drag cursor here to close