Ubojstvo i teško ranjavanje

Osijek: Preminula i druga žrtva napada na Centar za socijalnu skrb

Tužiteljstvo je, nakon ispitivanja, protiv Drežnjaka predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i ometanja istrage te opasnosti od ponavljanja djela.
Vijesti / Crna Kronika | 19. 07. 2019. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U općoj bolnici u Osijeku tijekom petka je preminuo Ivan Pavić, pravnik đakovačkog Centra za socijalnu skrb, teško ranjen prošlog utorka kada je štićenik Centra Andrija Drežnjak pištoljem usmrtio socijalnu radnicu Blaženku Poplašen.

Nakon ranjavanja Pavić je prevezen u osječki Klinički bolnički centar (KBC) gdje je operiran, ali je cijelo vrijeme bio u teškom stanju na intenzivnom liječenju, piše Index.

''Unatoč poduzetim opsežnim mjerama intenzivnog liječenja, obavještavamo vas kako je pacijent danas preminuo. Ovim putem izražavamo našu najiskreniju sućut njegovoj obitelji i kolegama'', odgovorili su Hini iz ravnateljstva osječke bolnice.

Nakon zločina koji je potresao Hrvatsku, osumnjičeni Drežnjak (61) pobjegao je iz Centra za socijalnu skrb te je istu večer pronađen po dojavi građana nešto poslije 20 sati u polju između Đakova i mjesta Đakovački Selci, u blizini auto-ceste.

Uhićen je uz uporabu sredstava vezivanja, pri uhićenju nije pružao otpor, a kod njega je pronađeno vatreno oružje i novac. 61-godišnjem Andriji Drežnjaku, osumnjičenom za napad na djelatnike Centra u Đakovu, u kojem je ubio socijalnu radnicu i teško ranio pravnika koji je danas preminuo, određen je prošlog tjedna istražni zatvor.

Tužiteljstvo je, nakon ispitivanja, protiv Drežnjaka predložilo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti od bijega i ometanja istrage te opasnosti od ponavljanja djela.

Pronađeni su dokazi koji nepobitno potvrđuju da je osumnjičenik počinitelj kaznenog djela, jer je kod njega pronađeno oružje, na mjestu zločina čahure, koje se povezuju s tim oružjem, a pri uhićenju kod njega je pronađena putovnica i veći iznos novca, što upućuje da se spremao na bijeg, a i rođen je u BiH, izjavio je novinarima nakon ročišta glasnogovornik Suda Miroslav Rožac.

Dodao je kako postoje tri svjedoka, koji su ga vidjeli u Centru za socijalnu skrb, i kad je pucao u glavu žrtve Ivana Pavića, a koje osobno poznaje te mu je istražni zatvor određen i zbog utjecaja na te svjedoke.

Kopirati
Drag cursor here to close