Djela iz 2011. i 2012.

Podignuta optužnica protiv Sadika Ahmetovića

Ahmetović je kao ministar sigurnosti BiH potpisao ugovore o djelu s osobom koja nije radila, ali je primala novac za to.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 12. 2020. u 11:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Podignuta je optužnica za zlouporabu položaja protiv Sadika Ahmetovića (1969.) nekadašnjeg ministra sigurnosti BiH, objavilo je državno tužiteljstvo.

Kako je priopćeno, optuženi se tereti za koruptivno kazneno djelo, odnosno da je zlouporabom položaja ili ovlasti i potpisivanjem ugovora o djelu, omogućio uposleniku stjecanje nezakonite imovinske koristi, nanijevši štetu proračunu BiH.

Optuženi se tereti da je, postupajući u svojstvu ovlaštene osobe u institucijama BiH, za vrijeme kada je obnašao dužnost Ministra sigurnosti BiH, tijekom 2011. i 2012. godine, kako bi pribavio nezakonitu imovinsku korist Adnanu Bektiću (1983.), potpisao s navedenim Ugovore o djelu, kako bi stvorio privid da on obavlja poslove i zadatke koji se odnose na izradu dokumentacije, prikupljanje podataka, pripremu strateških planova i informacija o stanju sigurnosti u pojedinim oblastima, kao i druge poslove iz djelokruga Ministarstva sigurnosti BiH.

Međutim, Adnan Bektić nikada nije obavljao navedene ugovorom opisane poslove i zadatke.

Na navedeni način, optuženi Ahmetović Sadik je omogućio navedenom da prima naknadu prema Ugovoru o djelu, iako je znao da navedeni opisane poslove nije radio.

Na taj način je omogućio Adnanu Bektiću stjecanje nezakonite imovinske koristi prema Ugovoru o djelu i isplati dnevnica u ukupnom 15.680 KM za koji iznos je oštećen proračun Bosne i Hercegovine.

Optuženi se tereti da je iskorištavanjem svog službenog položaja, ministra sigurnosti, pribavio protupravnu imovinsku korist Bektić Adnanu, u iznosu većem od 10.000 KM, čime je počinio kazneno djelo-zlouporaba položaja ili ovlasti iz članka 220. Kaznenog zakona BiH, navelo je Tužiteljstvo BiH dodavši kako je optužnica proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH.

 

Kopirati
Drag cursor here to close