Prijevara

Obećavala zaposlenje, kredite i mirovine, pa zaradila zatvor

Optužnicom ovog Tužiteljstva Muniri Zildžić se na teret stavilo da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 kaznenih djela prijevare i sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM.
Vijesti / Crna Kronika | 12. 10. 2017. u 10:11 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Županijski sud Tuzla potvrdio je prvostupanjsku presudu Općinskog suda Tuzla i za Muniru Zildžić iz Tuzle donio osuđujuću pravosnažnu presudu i izrekao joj kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i šest mjeseci zbog produženog kaznenog djela prijevara.

Podsjećamo, optužnicom ovog Tužiteljstva Muniri Zildžić se na teret stavilo da je u periodu od 2010. do kraja 2013. godine počinila 12 kaznenih djela prijevare i sebi pribavila protupravnu imovinsku korist u iznosu od oko 84.000 KM. Također, pravosnažnom presudom se Zildžić obavezuje da nadoknadi štetu oštećenim u pomenutom iznosu.

U optužnici je navedeno da je Zildžić počinila pomenute prijevare tako što je većem broju osoba davala lažna obećanja da će omogućiti zaposlenje u javnim institucijama, ili u nekoliko slučajeva invalidsku ili prijevremnu mirovinu njima ili njihovim članovima obitelji, kao i u dva slučaja lažna obećanja da će omogućiti podizanja većih kredita u banci.

Od oštećenih je uzimala novac iako svjesna da nema nikakvog uticaja i mogućnosti da obećanja i ispuni, te je tako sebi pribavila navedenu protupravnu imovinsku korist.

Također, Županijski sud Tuzla je uvažio žalbu Tužiteljstva i ukinuo prvostupanjsku presudu Općinskog suda Tuzla kojim se od optužbe oslobađaju Zijad Smajić i Adamo Arnautović, te vratio prvostupanjskom sudu predmet na ponovno suđenje. Optužnicom Tužiteljstva se pomenuti terete da su u dva slučaja bili suučesnici Muniri Zildžić u prijevarama, priopćeno je iz Ureda za informiranje Županijskog tužiteljstva Tuzlanske županije.

Kopirati
Drag cursor here to close