Skladištenje i pakiranje

Novi detalji oko droge u Gabeli

Zanimljivo je da je osumnjičeni, koji je pristao na suradnju sa pripadnicima SIPA-e, u iskazu rekao da je garažu, u kojoj je pronađeno oko 300 kg skunka, dao u zakup i da nije mogao ni znati što se u njoj nalazi.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2019. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sud BiH prihvatio je prijedlog Tužiteljstva BiH i odredio jednomjesečni pritvor dileru iz Gabele Vinku Miloševiću zvanom Bugarin, koji se sumnjiči za šverc oko 300 kilograma skunka. Miloševića je uhitila Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), u nastavku akcije kodnog naziva 'Tebra', nakon što se poslije tri dana bijega sam predao inspektorima u Istočnom Sarajevu.

No, Sud BiH nije cijenio njegovu predaju, s obzirom na to da je, kako se saznaje, više puta prelazio granicu BiH i Hrvatske mimo službenih graničnih prijelaza niti je bio evidentiran u bazi. To znači da dobro poznaje ilegalne prijelaze, a određivanjem mjera zabrane mogao bi biti nedostupan organima gonjenja, prenosi Telegraf.

Prema dokumentima Tužiteljstva BiH, u koje je 'Dnevni avaz' imao ekskluzivan uvid, navodi se da je Milošević organizirao grupu ljudi koja je opojnu drogu skunk nabavljala u Crnoj Gori, a zatim preko BiH dalje transportirala u zemlje Europske unije.

Milošević je, kako stoji u dokumentima tužitelja Džermina Pašića, oko 300 kilograma skunka krio u kanalu garaže u obiteljskoj kući u Gabeli, koja se nalazi odmah uz granicu s Hrvatskom. Kod njega je u garaži i pomoćnim objektima pronađeno točno 19 vreća droge skunk, s jasnim obilježjima gdje i kome je ona namijenjena.

Zanimljivo je da je osumnjičeni, koji je pristao na suradnju sa pripadnicima SIPA-e, u iskazu rekao da je garažu, u kojoj je pronađeno oko 300 kg skunka, dao u zakup i da nije mogao ni znati što se u njoj nalazi. No, takav iskaz je nevjerodostojan, iako je SIPA-i dao brojeve osoba koje su garažu koristile.

Ali Milošević nije imao obrazloženje za pronađenu drogu u pomoćnom objektu kuće, a Tužiteljstvo navodi slijedeće: "Osumnjičeni je imao naglašenu ulogu u procesu nabavke i daljnjeg prometovanja opojne droge. Droga je dovezena do njegove obiteljske kuće, gdje je skladištena i pakirana", prenosi Telegraf.

Tužiteljstvo vjeruje da će oduzeti mobilni od Miloševića, nakon vještačenja i pretresa, istragu usmjeriti prema drugim osumnjičenima i svjedocima. Pogotovo što je pojedine brojeve Milošević već otkrio inspektorima.

Kopirati
Drag cursor here to close