Migranti

Nova navala migranata kod Gacka: Otkriveni Sirijac, Libijac i Rus

Svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 06. 11. 2017. u 17:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Postrojbe granične policije Trebinje su 3. i 4. 11. 2017. godine na području Gacka otkrili tri strana državljanina u ilegalnom prelasku državne granice. Nisu posjedovali identifikacijske isprave, a u razgovoru s našim službenicima izjavili su da dolaze iz Sirije, Libije i Ruske Federacije.

Na području Rudog službenici Postrojbe za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad su otkrili dvojicu državljana Maroka, dok su na području Foče službenici PGP-a Hum otkrili državljanina Albanije u ilegalnom prelasku državne granice.

Svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima na daljnje postupanje, navedeno je iz Ureda za informiranje GP BiH.

Službenici PGP-a Aerodrom Sarajevo 4.11.2017. na letu iz Istanbula nisu dopustili ulazak šestero državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u BiH.

Istoga dana službenici ove Postrojbe su otkrili krivotvorene dozvole boravka Republike Francuske koju su na uvid dala dvojica državljana Turske prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo su stigli iz Istanbula.

Prema naredbi tužitelja Županijskog tužiteljstva Kantona Sarajevo, krivotvoreni dokumenti su privremeno oduzeti. Svi državljani Turske su, sukladno Zakonu o strancima, prekršajno procesuirani i vraćeni u Istanbul.

Kopirati
Drag cursor here to close