Bileća

Noćna akcija SIPA-e: U Hercegovini uhićene 2 osobe, oduzet kokain

Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.
Vijesti / Crna Kronika | 31. 01. 2020. u 20:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u petak navečer su (31.1.2020. godine), u suradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo, Granične policije BiH i Obavještajno-sigurnosne službe BiH, na području Bileće, lišili slobode dvije osobe.

Ove osobe se sumnjiče da su počinile krivično djelo iz člana 250. Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine 'Organizirani kriminal', u vezi sa krivičnim djelom iz člana 195. istog zakona 'Neovlašteni promet opojnim drogama'.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su prinudno zaustavili i pretresli jedno vozilo i navedene osobe, prilikom čega su otkrili i privremeno oduzeli oko 600 grama nepoznate materije koja svojim izgledom i strukturom asocira na opojnu drogu kokain.

Navedene aktivnosti su izvršene po naredbama Tužiteljstva BiH i Suda BiH.

Osumnjičene osobe privedene je u prostorije SIPA-e i nad njima se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost Tužiteljstvu BiH, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje SIPA-e.

Kopirati
Drag cursor here to close