'Jedinstvena kazna'

Narcisu Mekiću 20 godina zatvora za dvostruko ubojstvo i smrt starice

Sud je također djelomično dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve oštećenih obitelji tako što se optuženi Narcis Mekić obavezuje da oštećenima Korneliji Galić i Gordani Lozančić, na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja
Vijesti / Crna Kronika | 08. 10. 2019. u 18:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Narcisa Mekića (25) Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora zbog razbojništva u kojem je stradala Ankica Krstanović (75) i ubojstva svojih prijatelja Denisa Seferovića (24) i Muhameda Meškina (23).

Almir Kurbegović je osuđen na godinu zatvora zbog pomoći u prikrivanju tragova poslije ubojstva.

Iz Suda je navedeno i da presude nisu pravosnažne i optuženi imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu FBiH.

Mekića je optužnica teretila da je prošle godine u noći s 26. na 27. rujna sa Seferovićem i Meškinom u kući starice u Bugojnu izvršio razbojništvo, te joj tvrdim predmetom i nožem zadao ozljede glave.

Kako se navodi u optužnici, zadao joj je 42 razderno-nagnječene rane i prskotine kože i tijela.

Iako ga je optužnica teretila da je u namjeri da ima spolni odnos sa staricom s nje svukao donji dio pidžame i gaćice i imao odnos, on je presudom oslobođen optužbi za silovanje Krstanovićeve.

Iz njene kuće ukrao je 550 KM, 250 eura, zlatnu ogrlicu i narukvicu, a starica je uslijed zadobivenih ozljeda preminula.

Mekić je terećen i da je istog dana nakon ovog razbojništva sa Seferovićem i Meškinom, u Ulici Kovačuša u Bugojnu izbo nožem i usmrtio Meškina u njegovoj kući nakon prepirke s njim.

"Zadao mu je ozljede predjelu vitalnih dijelova tijela uslijed kojih je M.M. trpio znatne bolove i patnje, nakon čega ga je ostavio u kuhinji, dok se u susjednoj sobi nalazio D.S. Prilikom napuštanja kuće, svjestan da tim radnjama može prouzrokovati i smrt M.M. i D.S., izazvao je požar zapaljivim sredstvima na dva mjesta unutar objekta", navodi se u optužnici.

Meškin je preminuo od udisanja ugljen-monoksida u kombinaciji s gutanjem krvi zbog povreda, a Seferović je preminuo od akutnog trovanja ugljen-monoksidom.

Kurbegoviću je optužnica stavljala na teret da je 27. rujna 2018. Mekiću pomogao da prikrije tragove pustivši ga u stan, te da mu je dao čistu odjeću i dozvolio da opere ruke.

Kada je na balkonu pronašao krvav nož s plavom drškom oštrice dužine pet cm, kojeg je Mekić tu ostavio, svjestan da je tim nožem počinjen zločin jer mu je priznao, uzeo je trulex krpu i obrisao nož, umotao i bacio u šaht koji se nalazi u blizini zgrade u Ulici Kulina Bana u Bugojnu, gdje ga je i pronašla policija.

Sud je također djelomično dosudio postavljene imovinskopravne zahtjeve oštećenih obitelji tako što se optuženi Narcis Mekić obavezuje da oštećenima Korneliji Galić i Gordani Lozančić, na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti roditelja, isplati iznose od po 20.000 KM, te 250 eura i 550 KM na ime materijalne štete.

Oštećenima Zlati Meškin, Eminu Seferović i Nihadi Seferović, također na ime duševne boli kao nematerijalne štete zbog smrti djeteta, Mekić se obavezuje da isplati iznose od po 20.000 KM, dok se u preostalom dijelu postavljenih imovinskopravnih zahtjeva oštećeni upućuju na parnični postupak.

Kopirati
Drag cursor here to close