Napadi

Mostar: Dva puta eksplozivom na istog čovjeka

Gigollaj je za Faktor je kazao kako ovo nije prvi napad na njega i njegovu imovinu, te da iza svega stoje lokalni kriminalci, koji mu se na ovaj način svete jer je odbio da im plaća reket.
Vijesti / Crna Kronika | 16. 11. 2017. u 01:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U srijedu ujutro Mostar je uzdrmala eksplozija koja je, kako se ispostavilo, uništila automobil BMW X1, te oštetila dva poslovna objekta u Ulici Muje Pašića. Iz MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije potvrđeno je kako se eksplozija dogodila u 2:10 sati, te da ozlijeđenih nije bilo.

Vlasnik vozila je Perver Gigollaj (1980.), koji je ujedno vlasnik pekarnice 'Inpek' gdje je također bačena eksplozivna naprava u lipnju 2015. godine.

Gigollaj je za Faktor je kazao kako ovo nije prvi napad na njega i njegovu imovinu, te da iza svega stoje lokalni kriminalci, koji mu se na ovaj način svete jer je odbio da im plaća reket.

"Četiri ili pet puta su mi razbijali stakla na pekarnici, razbili su mi staklo i na autu, a onda su me zvali telefonom i tražili da im platim. Ja sam ih otjerao u p.... m....... i sve prijavio policiji. U MUP-u su mi rekli da se možda netko šali i da se pokušam porukama dogovoriti. Kasnije su me opet zvali i zaprijetili da će mi dići BMW u zrak", ispričao je Gigollaj Faktoru.

Nakon tih prijetnji, kaže, nije bilo nikakvih poziva ni od osoba koje su mu prijetile, ali ni od policije, a on je oko radnje postavio kamere za videonadzor. Najnoviji napad, kako je kazao, dogodio se potpuno neočekivano i nenajavljeno.

"Na pola sata prije eksplozije sa suprugom i djecom sam bio u autu. Samo što smo ušli u kuću i legli, odjeknula je detonacija", ispričao je vlasnik vozila. Iz policije su kazali kako poduzimaju sve potrebne mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog kaznenog djela, koje je okvalificirano kao izazivanje opće opasnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close