Staro Veležovo

Mostar: Četvorka pretukla maloljetnog igrača Veleža

Policija radi na rasvjetljavanju slučaja.
Vijesti / Crna Kronika | 10. 01. 2021. u 19:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak navečer, četiri nepoznate osobe su ispred ugostiteljskog objekta "Gladne oči", najprije verbalno, a potom i fizički nasrnuli na 17-godišnjeg igrača Veleža, dok je sa svojom tri godine starijom sestrom čekao sendvič.

Iz mostarske opcije potvrdili su da je H.S. u petak u 22.15 sati prijavila nasilničko ponašanje ispred objekta „Gladne oči“, u ulici Kralja Tomislava, nakon čega je odmah na mjesto događaja upućena policijska ophodnja.

“Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da su četiri nepoznate osobe rukama, nogama i teleskopskom palicom udarali maloljetnu osobu (2003.), kojoj je liječnička pomoć ukazana u bolnici i gdje su mu konstatirane lakše tjelesne ozljede. Slijedi dalji rad na ovom slučaju”, kazali su iz MUP-a HNŽ.

Kako je uz dozvolu svojih roditelja, ispričala H. S. za Dnevni avaz, ona i brat su s još troje prijatelja odlučili otići do objekta "Gladne oči", gdje često, tokom večernjih izlazaka kupuju sendviče.

Nakon što su parkirali automobil, naručili su sendviče , koje su, zajedno ispred objekta čekali ona, njen brat i još jedan prijatelj. Ostalih dvoje prijatelja nisu izlazili iz automobila.

U trenutku kada je njen brat krenuo da plati sendviče, iz taksija su, priča, izašla četvorica mladića.

Čim su ga prepoznali, kazala je, počeli su ga vrijeđati na nacionalnoj osnovi.

''Kada su vidjeli da on ne odgovara na njihove provokacije, krenuli su na njega i nisu se smirili dok ga nisu izudarali po glavi i šakama i nogama, ali i „kostolomcem“. Ja sam ga pokušala obraniti, ali i mene su ozlijedili u predjelu ruke i leđa, dok su našeg prijatelja gurnuli ustranu i nakon toga su pobjegli. Pozvala sam Hitnu, ali mi je rečeno da oni ne znaju gdje se nalaze „Gladne oči“, nakon čega sam brata automobilom odvezla do Kantonalne bolnice "Dr.Safet Mujić" te obavijestila i policiju”, ispričala je djevojka za Avaz.

Kopirati
Drag cursor here to close