Policija kaznila prekršaje

Mladim vozačima poništene vozačke, kažnjeni i instruktori vožnje

Također, u akciji je alkotestirano 30 instruktora i 20 kandidata kod kojih nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2018. u 00:12 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspješno provedene akcije 'Mladi vozači' u kojoj su zbog počinjenih prekršaja poništene četiri vozačke dozvole mladim vozačima, koji su upućeni na ponovno polaganje vozačkog ispita, te je kontrolirano 560 mladih vozača i uručeno 44 prekršajna naloga, nastavljene su pojačane aktivnosti u cilju poboljšanja stanja sigurnosti u oblasti prometa, navodi se iz MUP-a Srednjobosanske županije (SBŽ).

Planiranje navedenih aktivnosti temelji se na detaljnoj analizi koje Uprava policije MUP-a provodi u oblasti sigurnosti prometa, a koje imaju za cilj smanjenje broja prometnih nezgoda sa smrtnim posljedicama, kao i nezgoda sa teže i lakše ozlijeđenim osobama.

U tom kontekstu, dana 18. i 19.10. policijski službenici Uprave policije MUP-a Srednjebosanske županije realizirali su pojačanu akciju kontrole prometa sa posebnim akcentom na kontrolu 'Auto škola', odnosno kontrolu provođenja praktičnog dijela osposobljavanja kandidata za vozače motornih vozila, kojom prilikom su postignuti značajni rezultati.

To potvrđuje činjenica da je tijekom akcije prilikom kontrole instruktora uručeno pet prekršajnih naloga zbog uočenih nedostataka, dok je u okviru akcije ukupno uručeno 187 prekršajnih naloga, iz prometa su isključena četiri vozila zbog neregistriranosti i tri vozača (dva vozača zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje i jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola).

Ukupno je kontrolirano 366 motornih vozila i vozača, uključujući 55 vozila 'Auto škola' i 55 instruktora vožnje i kandidata koji su pristupili praktičnom dijelu osposobljavanja za upravljanje motornim vozilima. Također, u akciji je alkotestirano 30 instruktora i 20 kandidata kod kojih nije utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu.

Rezultati navedenih planiranih aktivnosti najbolje se ilustruju u činjenici da broj smrtno stradalih u prometnim nezgodama u prvih devet mjeseci 2018. godine iznosi 11, što je za čak 48% manje u odnosu na isti period 2017. godine kada je smrtno stradala 21 osoba. Pojačane aktivnosti službenika policije nastavljaju se i u narednom periodu, navedeno je iz MUP-a SBŽ.

Kopirati
Drag cursor here to close