Pokušaj ubojstva

Mjesec dana pritvora napadaču na dobojske policajce

Pripadnici Policijske uprave Doboj u petak, 9. ožujka, u mjestu Miljkovac kod Doboja primijetili su automobil u kome su se nalazili Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja.
Vijesti / Crna Kronika | 13. 03. 2018. u 14:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Banjalučki Okružni sud odredio je jednomjesečni pritvor za Mustafu Hasanbašića iz Tešnja, osumnjičenog za pokušaj ubojstva policajaca u Doboju.

Mjere pritvora trajat će do 10. travnja, računajući dan uhićenja Hasanbašića, koji je osumnjičen za kazneno djelo 'Teško ubostvo u pokušaju' u sticaju sa kaznenim djelom 'Prinuda' i 'Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga', rečeno je Srni u Sudu.

Pritvor je Hasanbašiću određen zbog bojazni od bjekstva, zbog osnovane bojazni da će uništiti, sakriti, izmjeniti dokaze ili tragove važne za kazneni postupak, kao i zbog bojazni da će ometati kazneni postupak uticajem na svjedoke.

Mjere pritvora za osumnjičenog određene su i zbog opasnosti da će ponoviti kazneno djelo, kao i zbog toga što je riječ o kaznenom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od 10 godina ili teža. Pritvor je određen i zbog toga što bi puštanje na slobodu Hasanbašića rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda i uznemirenosti javnosti.

Pripadnici Policijske uprave Doboj u petak, 9. ožujka, u mjestu Miljkovac kod Doboja primijetili su automobil u kome su se nalazili Hasanbašić i Benjamin Ćosović iz Tešnja. Prepoznali su Hasanbašića za kojim je raspisana tjeralica nakon čega su nastojali da ih uhite.

Hasanbašić i Ćosović odmah su iz pištolja zapucali na dvojicu dobojskih policajaca nakon čega su ih i fizički napali. Hasanbašić je uspio pobjeći, dok je Ćosović savladan i uhićen, te sproveden u dobojsku bolnicu gdje mu je ukazana liječnička pomoć.

Prilikom bjekstva Hasanbašić je od oteo taksi vozilo i uspio da izbjegne policijsku zasjedu na mostu preko rijeke Bosne i pobjegao ka Maglaju gdje je i uhićen u subotu, 10. ožujka, oko 16:15 sati u mjestu Jablanica.

Nakon što su ga uhitili pripadnici policije Zeničko-dobojske županije, on je u subotu tijekom noći predat u Republičko javno tužiteljstvo u Banja Luci, koje je predložilo mjere pritvora, a Okružni sud usvojio je prijedlog.

Kopirati
Drag cursor here to close