Ratni zločin

Interpol raspisao potjernicu za Miloradom Krunićem

U Sudu BiH je krajem kolovoza 2020. godine bilo planirano ročište na kojem se Krunić trebao izjasniti o krivnji, ali ni optuženi ni odvjetnik nisu pristupili.
Vijesti / Crna Kronika | 30. 10. 2020. u 12:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Interpol je raspisao potjernicu za Miloradom Krunićem, državljaninom Bosne i Hercegovine i Srbije kojeg optužnica Državnog tužiteljstva tereti za zločin protiv čovječnosti počinjen na području Sanskog Mosta 1992. godine, objavio je BIRN.

U Sudu BiH je krajem kolovoza 2020. godine bilo planirano ročište na kojem se Krunić trebao izjasniti o krivnji, ali ni optuženi ni odvjetnik nisu pristupili.

Sudac za prethodno saslušanje Suda BiH Zoran Božić je tada konstatirao da je optuženom poziv za ročište dostavljen od Višeg suda u Beogradu 24. lipnja 2020. i da je uredno obaviješten, ali da se nije odazvao, dok je Tužiteljstvo najavilo da će se naknadno očitovati o daljnjim mjerama.

Krunić je optužen u svojstvu pripadnika rezervnog sastava milicije da je 1992. godine počinio zločine u okviru širokog i sustavnog napada Vojske Republike Srpske (VRS), pripadnika milicije i paravojnih formacija, usmjerenog protiv civilnog stanovništva bošnjačke i hrvatske nacionalnosti na području općine Sanski Most.

''Tereti se da je 11. lipnja 1992. godine, predvodeći grupu njemu poznatih pripadnika iz pratnje, sudjelovao u transportu muškaraca iz zatvoreničkih objekata, Sportske dvorane i poduzeća ‘Betonirka’, u logor ‘Manjača’, nadzoru konvoja, kada je odvojio šest civila, a nakon toga sudjelovao u ubistvu tih civila, koji su u povratku konvoja s ‘Manjače’ ubijeni iz automatskog oružja pored lokalnog puta Pavići – Hazići”, priopćeno je ranije iz Tužiteljstva.

Kopirati
Drag cursor here to close