Osumnjičen

Maloljetnik zapalio devet automobila

Maloljetnik je osumnjičen da je počinio jedno krivično djelo 'Izazivanje opće opasnosti' u sticaju sa krivičnim djelom 'Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija'
Vijesti / Crna Kronika | 21. 10. 2019. u 16:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija u Podgorici uhitila je maloljetnika zbog sumnje da je tijekom posljednje četiri godine počinio 11 krivičnih djela, od kojih devet paljenja automobila, priopćeno je iz Uprave policije Crne Gore.

Sedamnaestogodišnjak čiji su inicijali I.D. osumnjičen je da je počinio ova krivična djela na štetu devet vlasnika vozila tako što je parkirane automobile polivao zapaljivom tečnošću, a potom izazivao požare.

Na ovaj način on je od 2015. do ove godine počinio osam krivičnih djela izazivanje opće opasnosti i jedno uništenje i oštećenje tuđe stvari. "Sedam krivičnih djela počinjeno je na području Podgorice, a po jedno u Baru i Kotoru", navedeno je u priopćenju, navodi crnogorski portal Vijesti.

Maloljetnik je osumnjičen da je počinio jedno krivično djelo 'Izazivanje opće opasnosti' u sticaju sa krivičnim djelom 'Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija' tako što je u dvorištu kuće aktivirao ručnu bombu, čime je nanio materijalnu štetu.

Jedno od krivičnih djela je počinjeno na štetu supruge službenika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija, a kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je podmetanje požara bilo usmjereno na službenika ove uprave zbog vršenja profesionalne dužnosti.

Crnogorski portal navodi kako se sumnja da je ovaj maloljetnik 2015. počinio jedno krivično djelo, 2017. tri krivična djela, prošle godine četiri, a ove godine tri krivična djela.

Kopirati
Drag cursor here to close