Policija

MUP HNŽ: Identificirano 30 posto izgrednika, od kojih su većina maloljetnici

Nakon navijačkih nereda u Mostaru, identificiraju se izgrednici
Vijesti / Crna Kronika | 10. 08. 2020. u 09:42 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policija radi na identifikaciji izgrednika u navijačkim neredima koji su se dogodili u Mostaru u subotu ujutro, uoči gradskog derbija.

''Do sada je identificirano 30 posto izgrednika, od kojih su većina maloljetnici, a PU Mostar i dalje radi na terenu. Poduzimaju se sve potrebne mjere i radnje na pronalasku i identifikaciji osoba koje su sudjelovale u ovom događaju'', rekao je za Bljesak.info Ljudevit Marić glasnogovornik MUP-a HNŽ-a.


Podsjetimo, 8. kolovoza 2020.godine u 8 sati PU Mostar je obaviještena da veća skupina osoba s duksericama i fantomkama prolazi preko Šemovca i ide prema Starom mostu. Odmah su na lice mjesta izašle patrole policije koje su zatekle navedenu grupu  na raskrižju Ul. braće Fejića i H.Maslića gdje je došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obujmu, navedeno je na stranicama MUP-a HNŽ-a.

Prilikom uspostavljanja javnog reda i mira oštećeno je jedno službeno vozilo, pet vozila građana i tri objekta. Tom prilikom jedna ženska osoba zadobila je lakše tjelesne ozljede u vidu ogrebotina.

Maloljetnici su i u četvrtak navečer pokušali izazvati nerede u Mostaru, ali ih je u tome spriječila policija.

Kako su ranije naveli na stranicama MUP-a HNŽ-a u četvrtak oko 21 sat PU Mostar je obaviještena da se na lokalitetu Španskog trga u Mostaru skuplja veća skupina osoba u crnim duksericama s kapuljačama na glavi.

''Dolaskom na lice mjesta djelatnika policije, isti su se dali u bijeg prema parku Zrinjevac, oglušujući se na naredbe djelatnika policije da stanu'', navodi se u izvještaju. Djelatnici policije su sustigli tri osobe i to malodobne koji su tom prilikom policiji predali teleskopsku palicu dok su u blizini zgrade Gimnazije pronađene skupljene veće količine kamenica i boca. Navedene osobe su dovedene u službene prostorije PU Mostar, pozvani su njihovi roditelji te im je uručen prekršajni nalog u iznosu od 500 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close