Pomak

Lukač: Suspendirat ćemo dva policajca u slučaju Dragičević

On je ocijenio da ova dva policijska službenika nisu svjesno prikrivali dokaze, već da je riječ o nemaru i lošem odnosu prema poslu, što se nije smjelo dogoditi
Vijesti / Crna Kronika | 10. 09. 2018. u 17:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač rekao je da će dva policijska službenika, protiv kojih su podignute optužnice zbog sprječavanja dokazivanja kaznenog djela u slučaju stradanja Davida Dragičevića, biti suspendirana nakon što Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) dobije optužnice.

Komentirajući podizanje optužnice protiv ova dva službenika MUP-a, Lukač je rekao da su svi zaposleni u MUP-u punoljetni, da imaju svoja ovlaštenja, prava i obaveze i da odgovaraju za ono što rade.

On je ocijenio da ova dva policijska službenika nisu svjesno prikrivali dokaze, već da je riječ o nemaru i lošem odnosu prema poslu, što se nije smjelo dogoditi, objavila je Srna.

"Svi su završili škole, obučeni su i oni koji naprave propust moraju odgovarati za to", rekao je Lukač na konferenciji za medije u Banja Luci. Lukač je dodao da sve odgovore u vezi sa ovim slučajem i dokazima treba tražiti od tužiteljstva koje vodi istragu.

"Naša Uprava kriminalističke policije, na čelu sa načelnikom, uključena je zajedno sa tužiteljem u istragu i radi po nalogu tužiteljstva. Osobno nemam uvid u ono što tužiteljstvo radi da bih vam mogao pričati o tome", rekao je Lukač.

Direktor policije Republike Srpske Darko Ćulum ocijenio je da je sigurnosna situacija u Srpskoj i Banja Luci zadovoljavajuća, bez obzira na određene događaje iz proteklog perioda. Kada je riječ o ubojstvima, Ćulum je naveo podatak da je od 2011. godine izvršeno 161 ubojstvo, od kojih je 52 po nepoznatom izvršitelju ili 32,3 posto.

"Od tog broja devet ubojstava je ostalo nerasvijetljeno. Rasvijetljenost ubojstava po nepoznatom izvršitelju za ovaj period iznosi 82,7 posto", naveo je Ćulum na konferenciji za medije. On je dodao da policija intenzivno radi na slučajevima koji su nerasvijetljeni.

Kopirati
Drag cursor here to close