Besplatni poziv

Krimolovci: Pozivi zbog droge i prostitucije

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, zlouporabom službenog položaja, prostitucijom i ostalim kaznenim djelima.
Vijesti / Crna Kronika | 04. 06. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u svibnju 2019. godine registrirali su ukupno 505 poziva na telefonskoj liniji 'Krimolovci', od kojih je osam bilo sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Pored navedenog, putem elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela zaprimljene su ukupno 72 prijave, od kojih je 21 korisna informacija o počinjenim ili planiranim kaznenim djelima i počiniteljima, na temelju kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvješća.

Najveći broj informacija odnosio se na kaznena djela u svezi sa opojnim drogama, zlouporabom službenog položaja, prostitucijom i ostalim kaznenim djelima. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem 'Krimolovaca' i elektroničkog obrasca, 23 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini, a po šest je postupala i SIPA.

U svibnju je primljena 21 povratna informacija od nadležnih policijskih i drugih tijela koje su u svezi s ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem 'Krimolovaca' ili elektroničkog obrasca za prijavu kaznenog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 52 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja 'Krimolovci' – 0800 205 05.

Kopirati
Drag cursor here to close