Tjeralica za tablicama iz RH

Kod Mostarca osim droge i oružja, pronađen ukradeni auto

Obavljenim pretresom pronađeno je jedan kilogram materije koji asocira na amfetamin, pola kilograma biljne materije koja asocira na marihuanu
Vijesti / Crna Kronika | 11. 03. 2019. u 14:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Inspektori Sektora kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko - neretvanske žuapnije nakon opservacije i provedenih krim-operativnih radnji, dana 8.3. lišili su slobode osobu inicijala D.Dž. (1976.) iz Mostara, zbog osnovane sumnje da je počinio više kaznenih djela i to 'Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga' iz čl. 238. Kazneni zakon Federacije BiH; 'Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga' iz čl 239. KZ FBiH; 'Prikrivanje' iz čl. 300. KZ FBiH; 'Posebni slučajevi krivotvorenja isprave' iz čl 374. KZ FBiH; 'Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari' iz čl 371. KZ FBiH.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije (Odjel za posebne namjene) s Jedinicom za operativnu potporu i pripadnicima Policijske postaje Mostar-Jug, su izvršili pretres stambenih objekata na dvije lokacije u Mostaru, koje koristi osumnjičeni, a riječ je o stanu u Ulici kralja Tomislava i kući u Maloševićima.

Obavljenim pretresom pronađeno je jedan kilogram materije koji asocira na amfetamin, pola kilograma biljne materije koja asocira na marihuanu, upakirana opojna droga u paketiće za uličnu prodaju, pribor za pripremu i konzumiranje opojnih droga.

Također pronađeni su mobilni aparati sa SIM karticama, novac u valutama KM, HRKN, EURO, te veća količina streljiva za automatsku pušku, policijska rotacija i skupocjeni alati (motorna pila, bušilice, itd). Isto tako pronađeno je putničko motorno vozilo marke Golf V, koje je otuđeno u kantonu Sarajevo pri izvršenju kaznenog djela 'Razbojništvo' iz čl. 289. KZ F BiH, a na vozilu su se nalazile registracijske oznake za kojima je raspisana tjeralica u Republici Hrvatskoj.

Sektor kriminalističke policije MUP-a Hercegovačko - neretvanske županije zajedno sa Županijskim tužiteljstvom nad osumnjičenim provodi kriminalističku istragu, jer postoji osnovana sumnja da se osumnjičeni može dovesti u vezu s još nekim kaznenim djelima, koja su počinjena u posljednjem periodu na području HNŽ, navedeno je u priopćenju iz Ureda za informiranje MUP-a HNŽ.

Bljesak.info neslužbeno saznaje da je riječ o Draganu Dž.

Kopirati
Drag cursor here to close