Zasjeda

Kod Gacka zaplijenjeno 240 kg droge

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika PU Trebinje, droga je bila u automobilu Renault Trafic
Vijesti / Crna Kronika | 08. 01. 2019. u 15:07 Bljesak.info/Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na području koje operativno pokriva Policijska uprava (PU) Trebinje zaplijenjeno je više od 240 kilograma opojne droge skunk i uhićeni su Benjamin K. i Adis M. iz Zenice te Milorad G. iz Podgorice.

Prema riječima Žarka Lakete, načelnika PU Trebinje, droga je bila u automobilu Renault Trafic, piše 'Dnevni avaz'.

"Službenici Policijske stanice Gacko su oko 3 sata oduzeli više od 240 kilograma opojne droge skunk i tri osobe su uhićene. Provedena je akcija sa zasjedom na magistralnoj cesti M-20 Gacko - Bileća, u mjestu Brojači, gdje je policija zaustavila i kontrolirala putnički automobil Mercedes, kojim je upravljala osoba inicijala B. K. (25) iz Zenice.

Pored njega se u vozilu nalazila i osoba inicijala A. M. (39) iz Zenice. Prilikom kontrole ovog vozila policijski službenici su uočili vozilo Renault Trafic, koje se okrenulo na cesti i pokušalo pobjeći prema selu Miholjače.

Policijski službenici su uspjeli zaustaviti vozilo i utvrdili su da vozilom upravlja osoba inicijala M. G. (48) iz Crne Gore. Kontrolom vozila na zadnjem sjedištu uočeno je više najlonskih vreća u kojima se nalazilo oko 240 kilograma opojne droge skunk", pojasnio je Laketa.

Foto: Srna / Privođenje jednog od osumnjičenih

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa potvrdilo je danas na izvanrednoj konferenciji za medije da je na području Gacka oduzeto oko 240 kilograma skunka, što je jedna od najvećih zapljena ove uprave, kada je u pitanju ta opojna droga, objavila je Fena.

Laketa je naveo da su policijski službenici Policijske postaje Gacko na osnovu operativnih saznanja proveli opservaciju, kako kaže, kombiniranu sa zasjedom u općini Gacko. Laketa je potvrdio da su pomenute osobe lišene slobode i sprovedene u Policijsku upravu Trebinje.

"Osoba koja je prevozila zaplijenjeni skunk je tijekom kriminalističke obrade rekla da je trebala do Sarajeva prebaciti ovu drogu za 10.000 eura", pojasnio je Laketa.

On je rekao da će ovaj slučaj preuzeti Specijalno tužiteljstvo u Banja Luci, a istragu će sa trebinjskom Policijskom upravom provoditi Odjeljenje za organizirani i teški kriminalitet Uprave u Banja Luci.

Kopirati
Drag cursor here to close